Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Favoritter

Favoritter

  • Find dine favoritter i vores gallerier, og få et overblik her

vidresend dine favoritter

Andre cases i s12 serien

Familien Barslund

Fra småkedeligt til personligt og charmerende

Arkitekterne Jens og Lone Barslund rev overskabe og et højskab ned og og boligstylisten valgte at genbruge Svane Køkkenet.

”Køkkenet var lidt af et skabshelvede med masser af over-, under- og højskabe. Men Svane køkkenet var kun nogle få år gammelt, og jo en rigtig god kvalitet. Så vi syntes det var synd bare at rive det ned.”

Jens og Lone Barslund valgte at bevare køkkenet i deres nye bolig, en lejlighed i Ordrup på ca. 150 kvm. og så muligheden for at skabe en hyggelig og rar stemning.
Begge er professionelle i indretningens kunst og kan se muligheder, hvor andre måske bare havde set et lidt, småkedeligt køkken.

Nu arbejder både Jens og hustruen Lone professionelt med design og indretning. Jens er uddannet indretningsarkitekt og skriver artikler om boliger og design til førende boligmedier. Lone er uddannet arkitekt, indretter boliger og giver gode råd som brevkasseredaktør i Bo Bedre, hvor hun også har sin egen blog på www.bobedre.dk.

De kan derfor se muligheder, hvor andre måske havde set et lidt kedeligt interiør og køkken.

 

Stemningen genskabt
For bare et par år siden gennemrenoverede parret en patricia-lejlighed på Frederiksberg, men overgangen fra en stille villavej i Valby til det hektiske byliv, var alligevel for stor:

”Vi var glade for lejligheden, men desværre var støjen for generende, så vi valgte at sælge lejligheden igen og flytte,” fortæller parret.

Planen var egentlig ikke at flytte udenfor byen, men en god ejendomsmægler fik dem lokket ud for at se på en lejlighed i Ordrup. Og de faldt for området og lejligheden, der oprindelig havde været to. Helt forfra skulle de dog ikke starte denne gang. Badeværelse, gulve og altså også køkkenet kunne bruges. Dog med en lettere makeover:

”I lejligheden på Frederiksberg havde vi indrettet os med et Svane køkken, som vi var meget glade for. Her har vi forsøgt at genskabe stemningen fra vores tidligere køkken og spisestue.”

Ned med overskabene
Køkken og spisestue er i samme rum, og derfor var det vigtigt at skabe et let og luftigt rum. Overskabene blev revet ned for at give mere luft og gøre plads til åbne reoler med glas og porcelæn. Alt det, der bruges hele tiden, så det ikke når at samle støv.

Køleskabet var indbygget i et højskab, og det måtte også lade livet til fordel for et fritstående Miele køleskab, der nu fremstår mere som en skulptur. Den hvide bordplade blev bibeholdt, men de hvide vægge blev erstattet med grålige fliser. Opvaskemaskinen blev indbygget i et skab, men ellers er der ikke brugt mange penge på forvandlingen.

”I spisestuen har vi et gammelt vitrineskab, hvor vi opbevarer alt det andet service, duge, krukker og kander. Spisebord, stole og lamperne er de samme, så vi har genskabt noget af stemningen fra Frederiksberg, og det er vi utroligt glade for,” siger Lone Barslund.

Og for nu at blive i genbrugstanken, så er et par af overskabene genanvendt til indretningen af et bryggers i et af de to oprindelige badeværelser. Også en stump af bordpladen er genbrugt i en ny sammenhæng.

Parret nyder at være rykket uden for byen, tæt ved vand og skov:

”Og så har ombygningen af køkkenet ikke kostet ret meget i forhold til at investere i et helt nyt. Det handler blot om at prøve at se mulighederne i det eksisterende,” lyder rådet fra Lone og Jens Barslund, der i øvrigt sender en bog om boligindretning på gaden i efteråret 2014.