Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Favoritter

Favoritter

  • Find dine favoritter i vores gallerier, og få et overblik her

vidresend dine favoritter

Andre cases i s12 serien

Unik køkken i Aars

Køkkenet fik nyt liv

Hos en familie fra Års var køkkenet kun et sted, hvor man lavede mad. Men efter en gennemgribende forvandling af rummet, er det nu også et sted, hvor familien hygger sig.

”Vi har løbende moderniseret vores hus og blandt andet fået bygget en solstue, der har en god udsigt til haven og som ligger en meter fra havedammen med blandt andet guldfisk og karper. Men vi brugte stort set kun vores køkken til madlavning, for det indbød ikke rigtig til andet,” fortæller Gert.

Derfor besluttede familien, at også køkkenet skulle gennemgå en opgradering til nutiden. Gennem et halvt år blev der tegnet og skitseret idéer til, hvordan køkkenet kunne forvandles til et rum, hvor madlavning og hygge går op i en højere enhed. Rummet skulle matche resten af huset – ikke mindst solstuen, hvor familien tilbringer meget tid.

”Vi tog kontakt til Svane Køkkenet i Års og præsenterede dem for vores tegninger. De fangede vores idéer og kom med konstruktive forslag omkring køkkenet,” fortæller Gert.
”De kunne fortælle os hvad der findes, hvad der passer ind og give os idéer til detaljerne.”

Selve køkkenet er et Svane UNIK i hvid. Familien havde ikke taget beslutninger om farver og bordvalg på forhånd, men da der i skitserne blandt andet var brugt rustikke natursten til at skabe en skulpturel skorsten med gaspejs og ovne i køkkenet, skulle elementerne give rummet lethed.

En væg mod et tilstødende værelse er brudt op, og i stedet er der skabt en åben forbindelse med et stort akvarium, hvor Malawi-fisk giver et ekstra pift til indretningen af køkkenet. Køkken og arbejdsværelse smelter sammen og skaber en ny dimension. Arbejdsværelset kan aflukkes med en indbygget skydedør.

Spisepladsen med fire barstole var vigtig for familien, fordi de kan nyde både køkkenet, Malawi-fiskene og flammerne fra pejsen. Fra køkkenet er der direkte udgang til en træterrasse og haven. I forlængelse af køkkenøen er der lavet en lille bænk, mest tænkt som en hyggelig siddeplads for børnebørnene lige foran gaspejsen og med kontakt til den, der laver mad.

”Det har været en spændende proces, og vi har fået reetableret hele rummet med kvalificeret rådgivning fra Svane Køkkenet. Alt er lavet specielt til vores køkken, og pladsen er udnyttet optimalt,” siger Gert.