Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Favoritter

Favoritter

  • Find dine favoritter i vores gallerier, og få et overblik her

vidresend dine favoritter

Andre cases i s12 serien

WBL køkken i kartoffelrækkerne

Keep it simple

”Keep it simple” er filosofien bag den spartanske og æstetiske indretning hos Mette og Kasper i deres smukke bolig i Kartoffelrækkerne i København. Alt er et bevidst tilvalg, og det gælder også Svane Køkkenets WBL.

Helt enkelt. Hvidt i hvidt. Spartansk og minimalistisk. I denne bolig er ethvert møbel, enhver lampe, vase eller maleri et bevidst tilvalg, som får lov at træde i karakter. Køkkenet er ingen undtagelse. Et velovervejet tilvalg af Svane Køkkenets WBL med det lette og møbelagtige udtryk. Enkle, hvide skuffeelementer svævende på væggen og indrammet af en tynd ramme og en bordplade langs hele endevæggen.
Fra køkkenet kan beboerne gennem to sprossede vinduespartier følge til livet i Kartoffelrækkerne, en enklave af rækkehuse, der i 2. halvdel af 1800-tallet blev opført efter engelsk forbillede midt i Købehavn.
”Vi er enige om, at der ikke er noget andet sted i Danmark, hvor vi hellere ville bo end her,” fortæller parret, der for to år siden flyttede ind med datteren Cemille på 4 år.
Og det var virkelig opfyldelsen af en drøm, da Mette, 35 og IT-projektleder og Kasper, 37 og salgsdirektør, i 2011 overtog et af de eftertragtede rækkehus tæt ved søerne, og gik i gang med at renovere det i tæt samarbejde med Norm Arkitekter.”

Æstetik og funktionalitet
Når man bevæger sig fra den pulserende stenbro ind i den stemningsfyldte landsby og åbner døren til Kasper og Mettes hus, træder man ind i en hvid, minimalistisk verden. Køkkenet er det første rum, man oplever.
Det er et åbent og lyst køkkenalrum med både spiseplads og stue. Indretningen er tænkt meget minimalistisk med skuffeelementer og et enkelt fritstående skab. Det enkle køkken er ikke blot en fryd for øjet, men fungerer også i praksis.
”Vi er rigtig glade for den generelle komfort, som køkkenet giver. Særligt skuffernes bløde lukkefunktion fungerer rigtig godt,” forklarer Kasper.
Køkkenet knytter etagerne sammen på en både funktionel og æstetisk tiltalende måde med åben forbindelse via trappen til husets to øvrige etager. Engang var der en lejlighed på hver etage!
 

Spartansk indretning
Hele filosofien bag den næsten spartanske indretning hænger sammen med parrets hektiske arbejdsliv:
”Vi har begge et hektisk arbejdsliv, præget af uforudsigelighed og med mange bolde i luften. Derfor har vi begge brug for at komme hjem til en oase – et pusterum, hvor vi er omgivet af enkelhed som kontrast til vores professionelle liv. Det har Svane Køkkenet også været med til at give.”
Kasper og Mette tænker meget i tilvalg og fravalg. Ethvert møbel og maleri, enhver vase eller lampe er i lighed med det køkkenet et tilvalg, der skal kunne bære at stå alene i rummet. Enhver farve er et tilvalg, og især malerierne kommer netop derfor til at træde i karakter.
Familien er glad for at kunne bevæge sig på flere etager:
”Vi har fundet ud af, at husets forskellige rum er klart årstidsbaserede. Om sommeren opholder vi os mest i køkkenalrummet i stueetagen, hvor vi åbner de store gulv-til-loft glasdøre ud til baghaven, og hoveddøren står ofte åben, så legekammeraterne fra naboerne kan komme og gå, når de leger med Cemille. Om vinteren tilbringer vi aftenerne på anden sal, hvor vi typisk arbejder omkring vores fælles skrivebord, eller bare hygger i sofaen,” fortæller Kasper.