Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Andre cases i s12 serien

Designerens drøm om

et getaway

På en naturgrund på Mols har designeren Bruno Jakobsen indrettet sit sommerhus. Sølvhuset er gennemført og gennemtænkt fra inderst til yderst i både arkitektur, indretning, funktion og nynordisk hygge. Der er med andre ord intet, der er tilfældigt, hvilket det endelig resultat også vidner om. Det brændtgrå RETRO-køkken fra Svane Køkkenet er specialdesignet til huset og harmonerer smukt med møbler, lamper, materialer og farver.

I begyndelsen af 2017 købte Bruno og hans familie en naturgrund på Mols. Den lå midt i skoven og var tilvokset, vild og en kende uoverskuelig. Men efter otte måneder stod Sølvhuset klar til indflytning. Grunden var ryddet, og op var vokset et elegant længehus i canadisk cedertræ – et ædelt materiale som med tiden bliver sølvfarvet.

”Med Sølvhuset har jeg udlevet min drøm om mit eget lille getaway, hvor jeg har fået lov at designe mit drømmesommerhus helt fra bunden. Når jeg indretter og designer for både privat- og erhvervskunder higer jeg efter løsninger, som man ikke kan plukke på hylden. Løsninger og stemninger som er helt unikke. Det samme har gjort sig gældende i indretningen af sommerhuset,” fortæller Bruno Jakobsen om processen og om huset.

En simpel og gennemtænkt luksus

Sølvhuset er på mange måder et ægte sommerhus – det er simpelt, overskueligt, hyggeligt og uden en opvaskemaskine. Til gengæld er der ikke sparet på indretningen, som med specialdesignede løsninger, eksklusive materialer og nordiske farvetoner skaber et unikt og nøje afstemt udtryk.

Huset på blot 80 m2 består af ét centralt rum, som rummer både køkken, spiseafdeling og stue, samt to mindre soverum, en entre og et badeværelse. Det centrale rum, som kan åbnes helt op mod naturen via glasfacaden udfylder mange funktioner, og indretningen af køkkenet er derfor heller ikke helt traditionel. Det store køkkenmøbel, som er placeret centralt i rummet, skulle være både smuk at se på og samtidig neutralt i sit udtryk, så det ikke larmede for meget. Køkkenet blev derfor indrettet uden højskabe, og både vask, hvidevarer og opbevaringsplads er integreret i den praktiske køkkenø.

”Udover køkkenøen består vores køkken også af det store plankebord, hvor vi sidder før, under og efter maden, og også når vi arbejder, spiller spil og laver lektier. Køkkenet er husets leverum,” fortæller Bruno.

Ved plankebordet er der indrettet en smart niché med seks siddepladser og opbevaringsplads. Til begge løsninger faldt valget på Svane Køkkenets RETRO-serie i en brændt grå farvenuance, som i samspil med mørke lofter og et praktisk betongulv binder rummet og indretningen elegant sammen. Grebene er indkøbt privat i England.

Forskellen ligger i detaljen – et klassisk køkken med kant

”Selvom jeg ikke er til standardløsninger, har jeg det sådan, at hvis nogen har opfundet noget som virkelig duer, og hvor kvaliteten er i orden, så bruger jeg gerne det. Her har jeg brugt de elementer fra Svane Køkkenet, som passede til mit ønske. RETRO-lågen er smuk og passede godt til husets stil med et lækkert snedker look. Jeg havde selv tegnet køkkenet og fik med hjælp fra Svane Køkkenet integreret de særlige løsninger, som jeg ønskede mig. På den måde kunne jeg med et enkelt og godt køkkendesign skabe et unikt køkken, som er helt vores eget”.