Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Andre cases i s12 serien

En sort tråd gennem hele boligen

Plads til funktionalitet

Efter en gennemgribende renovering af deres villa fra 1950’erne står den arkitektegnede bolig hos Jakob og Line knivskarpt med en gennemført og konsekvent stil. Det sorte finérkøkken i egetræ fra Svane Køkkenet fuldender det sorte træhus’ gennemgående stil, og skaber en smuk sammenhæng mellem ude og inde.

Ankomsten til det minimalistiske sorte træhus i Ribe skaber en forventning om en gennemført bolig med sans for detaljer og kvalitet. Her bor Line – indehaver af interiørshoppen HausholmLiving - og Jakob med deres tre drenge. Efter en gennemgribende renovering har familien skabt et hjem, hvor en nøje afstemt stil gennemsyrer hele boligen, og hvor Lines sans for indretning giver det sorte køkken fra Svane den helt rigtige stemning.

”Helt fra begyndelsen var vi overbeviste om, at vi ville have et sort køkken, så husets ydre gik igen inde i huset, og der blev skabt en rød – eller rettere sort – tråd i hele vores hjem. Husets enkle og minimalistiske stil skulle gennemføres, og her ramte det grebsløse finérkøkken med sin matsorte overflade vores ønske helt eminent,” fortæller parret og tilføjer:

”Svane Køkkenet er for os lig med klassiske designkøkkener i god kvalitet, og da vi vidste at vi skabte et klassisk hjem, som vi gerne skulle bo i i mange år, skulle det være et køkken hvor både design og kvalitet skulle være i top – det fandt vi hos Svane Køkkenet.

Plads til funktionalitet og familietid
Højt på ønskesedlen stod et funktionelt køkken med megen bordplads, så særligt Jakob kunne boltre sig i køkkenet – både med og uden børnene, som også ofte hjælper til. Parret har derfor valgt en praktisk stålbordplade i hele det L-formede køkken, som fuldender køkkenet på toppen og som står i flot kontrast til det mørke træ.

”Vi har ikke et sekund fortrudt, at vi har fået så meget bordplads. Ofte sidder børnene på køkkenbordet, når vi vasker op og laver mad, og så får man jo bare aldrig for meget opbevarings- og bordplads i et køkken,” fortæller parret.

Tidløse takter og aktuelle trends

Under renoveringen af huset valgte Line og Jakob at bevare den oprindelige rumfordeling, så køkkenet er let afskærmet fra spisestuen. Derudover valgte de at bevare den klassiske murstensvæg i spisestuen.

”Ved at bevare nogle af husets oprindelig detaljer og funktioner, har vi bibeholdt husets charme – noget som normalt kan være svært at tilføre helt nye huse. Da jeg ynder at flytte rundt og dekorere, måtte køkkenet gerne fremstå så enkelt som muligt, så det hurtig kan ændres ved at tilføje nyt interiør, et nyt gulvtæppe, personlige minder eller nye planter,” fortæller Line.

Line har bl.a. indrettet køkkenet med et marokkansk tæppe på gulvet og pindevævsgardiner i bambus for at bløde det enkle, sorte køkken op, og har i både køkkenet og resten af boligen skabt en gennemgående og levende stil som forener det moderne med det klassiske til UG.