Svane.com
Logo

Åbningstider

Åbningstider

Favoritter

Favoritter

  • Find dine favoritter i vores gallerier, og få et overblik her

vidresend dine favoritter

Andre cases i s12 serien

Enkelt nordisk elegance

Køkkenet blender ind

Svane Køkkenet blender perfekt ind i den funktionelle og skønne bolig i et træhus tæt ved Dyrehaven, nord for København.

Det sorte, træbeklædte længehus fra 50’erne blender smukt ind i skoven og naturen ved Dyrehaven nord for København. Inden for er enkelthed og stramme linjer ledetråden i det store hvide rum med stue, spisestue, kontor og køkken. Det store fællesrum med loft til kip danner en skøn og luftig ramme om en livlig teenage-familie og den travle hverdag.

”Jeg faldt for beliggenheden og det enkle længehus, som oprindelig er tegnet af arkitekt Paludan i 50’erne. Husets 140 kvm. var lige det mindste,” fortæller Louise Wichmann, selvstændig brandingrådgiver.

Hun har selv tegnet tilbygning på 75 kvm, styret byggeriet og stået for indretningen.

Med tre teenagere Lukas på 18, Ida på 16 og Sofie på 15, er det en livlig og travl familie, der mødes. Tre oprindelige rum med stue, spisestue og køkken blev slået sammen til ét fælles rum og integreret med kontor og stue i den nye tilbygning. Ideen var, at alle kunne være sammen, når Louise arbejder eller laver mad, mens andre laver lektier eller ser fjernsyn:

”Det er skønt at kunne være sammen, selv om vi laver hver vores aktivitet,” siger Louise.

Køkkenet blender ind

Louise har indrettet boligen med vægt på funktionalitet og det enkle med få farver. De hvide vægge og det lyse trægulv danner en rolig baggrund for møbler i hvide, grå eller sort, og så tilfører hun brændte farver i tæpper, billeder og andre pyntegenstande for at bløde op på det stramme. En åben pejs danner en naturlig rumdeler mellem rummene.

Det enkle Svane køkken, SMART er også holdt i hvidt med bordplade i stål, så det blender helt naturligt ind i rummet. Indretningen er helt klassisk med et langt køkkenbord langs den ene væg, under vinduerne og en lang køkkenø med siddepladser vender ind mod stuen. De brede skuffer er udstyret med Soft-luk, så de lukker stille med et enkelt puf. Ved siden af køleskabet blev der plads til en sort tavle, hvor familien kan kommunikere med hinanden:

”Med en enkelt keramiklampe og et par billeder har jeg søgt at skabe en god sammenhæng til stuen. Det var vigtigt for mig, at køkkenet blev oplevet som en del af helheden,” siger Louise.

Hun arbejder med branding og interesserer sig især for, hvordan virksomheders værdier kan udtrykkes i bl.a. indretningen og arkitekturen. I sin egen bolig og kontor har hun søgt at skabe en rar atmosfære og en god basis for en travl families mange aktiviteter og oplevelsen af samvær.