DANSK DESIGN & DANSK PRODUKTION

PRESSEMATERIALER OM
SVANE KØKKENET

Spørgsmål vedr. presse,  markedsføring og andet kan rettes til:

Kædekontoret for Svane Køkkenet A/S
Skautrupvej 16, Tvis
7500 Holstebro

Mail: marketing@svane.com

Kontakt vores PR bureau for gældende PR materiale til brug i medier

Jakob Hundborg
Replique
Norgesmindevej 20
2900 Hellerup
Tlf.: 40 54 54 96
jh@replique.dk
www.replique.dk

Pressemeddelelser

Svane Køkkenet i Køge er lukket

Fredag d. 12. august indgav franchisetageren Svane Køkkenet Køge A/S konkursbegæring til skifteretten i Roskilde. Det sker efter et større tab på en af butikkens erhvervskunder.
Butikken er derfor lukket pr. dags dato og personalet er hjemsendt. Koncernen bag Svane Køkkenet kæden er i gang med at løse de problemstillinger, som opstår i forbindelse med konkursen.
Kædedirektør Cecilia Winther siger:
 

”Lige nu er vi i gang med at danne os et overblik og vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan for, at hjælpe de kunder og samarbejdspartnere som måtte være kommet i klemme.”
Svane Køkkenet Køge A/S åbnede konceptbutikken på Gammel Lyngbyvej i Køge primo 2019.
For yderligere spørgsmål står Kædedirektør Cecilia Winther til rådighed på telefon 41 94 75 75.

Nyt grebsdesign skaber liv og skarpe linjer

Svane Køkkenet præsenterer Nyhedskollektionen 2022 med et nytænkt grebsdesign, H22. Vandrette linjer og todelte fronter giver et toneangivende udtryk på flere Svane-designs.

Svane Køkkenet præsenterer Nyhedskollektionen 2022 med et nytænkt grebsdesign, H22. Vandrette linjer og todelte fronter giver et toneangivende udtryk på flere Svane-designs.

Svane Køkkenets designer har med udviklingen af H22 nytænkt grebet som designelement, der sætter et markant og æstetisk aftryk på flere Svane-serier. Det giver oplevelsen af et todelt designudtryk med linjer, der skaber liv og personlighed.

H22 lanceres som en del af Svane Køkkenets Nyhedskollektion 2022. Bag udviklingen ligger ønsket om at designe et greb, som kan bringe mere design ind i hverdagen, forklarer arkitekt, MAA Rolf Birk, Svane Køkkenets design- og koncept-ansvarlige:
”Fremtidens køkken afspejler det liv, som vi lever i det. Som forbruger søger vi efter design og udtryk, der holder til hverdagen. Samtidig skal det udtrykke æstetik og personlighed.” 
 

 

Det unikke H22-greb kan anvendes på tværs af Svanes designs og prisklasser. Grebet, der fås i sort og hvid, kan mixes med farver og materialer. Det giver nye muligheder for at skabe et personligt udtryk i leverummet – et udtryk, som afspejler hverdagslivet i den lille eller store familie og hos unge og erfarne.

Funktionalitet og holdbarhed er tænkt ind i grebsdesignet, der samtidig fungerer som en beskyttelse af den sårbare skuffekant.

Nyhedskollektionen 2022 omfatter desuden nye køkkendesigns, nye farver, materialer og features og får premiere ved Design Weekend den 8. og 9. januar i alle Svane Køkkenets butikker.

Tiden bringer ro og harmoni ind i køkkenet

Køkkenet er familiens sidste sociale rum, og her har vi brug for at indrette os individuelt. Med Svane Køkkenets nyhedskollektion kan du udtrykke en holdning og en stemning ved at kombinere farver, materialer og tilbehør.

Jo mere digitale vi bliver, jo mere har vi brug for en rolig base. Køkkenet er det sociale rum, hvor vi samles. Her finder vi ro og nærvær. Tiden er derfor til at skabe vores individuelle platform. Et sted, som er helt vores eget, og hvor vi i indretning og stemning forener alt det, der får os til at føle os hjemme.

Netop ideen om at gøre det nemt for forbrugerne at skabe deres eget stemningsdesign gennemsyrer hele Svane Køkkenets 2021-kollektion. Mulighederne for at kombinere farver, materialer og tilbehør gør det nemt at foretage personlige valg: 

”Når vi sidder i hver vores rum og arbejder eller underholder os på digitale devices, bliver køkkenet den sidste sociale bastion i hjemmet,” siger arkitekt MAA, Rolf Birk, design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet.

I samarbejde med Svane Køkkenets udviklingsteam har han skabt en 2021-kollektion, som indbyder til at mixe S19-seriens matte fronter med industrielle stålkonstruktioner, snedkermoduler i massivt træ og nye greb i træ, stål og messing.

Populært køkkendesign
S19 er det mest populære køkkendesign lige nu. Den matte og bløde overflade af Surface-laminat, rammer forbrugerne spot-on med sine rene og knivskarpe linjer. Designet forenes med det praktiske, og f.eks. skyr overfladen fedtede fingre.

Naturen er en stor inspirationskilde til farver og materialer, og den nyeste farveskala hylder de nordiske toner i afdæmpede nuancer som klippegrå, strand og lerbrun. 

Mix naturens farver på fronterne med elementer af træ – fx snedkermoduler, træhylder og skabselementer i egefinér – og tilsæt materialer som sten og stål i reoler, bordplader og greb. Så opstår der en helt særlig nordisk stemning. En rolig og harmonisk base for familien og fællesskabet.

Kontakt: Kommunikationsrådgiver Helle Blach, Blach Communication, T 7020 1556 M 2163 5619 E helle@blachcommunication.dk

Svane Køkkenet rykker ind i hjertet af København

Køkkenbrandet åbner flagship store ved Kongens Nytorv. Internationalt oplevelsesunivers i to etager med det bedste danske design inden for køkkener, belysning og interiør​.

Svane Køkkenet sætter alle sejl til, når kædens flagship store åbner fredag den 1. oktober i Gothersgade. Butiksindretningen er inspireret af internationale tendenser inden for retail og byder på oplevelser i to etager. Køkkenbrandet viser her sine stærkeste designs i samspil med innovative møbler og belysning.
Det danske køkkenbrand placerer sig dermed i bykernen, side om side med andre kendte livsstilsbutikker og designbrands. Tendensen er klart, at de vælger at rykke tættere på Kongens Nytorv for at præsentere sig i eksklusive showrooms. 
”Som ét af de bedst kendte køkkenbrands i Danmark, ønsker vi at placere os sammen med eliten i den danske møbel- og interiørbranche. Med flagskibsbutikken kan vi skabe en international stemning og oplevelse omkring vores bedste designs,” siger kædechef Michael Oversø.

International inspiration
For Svane-kæden går et stort ønske i opfyldelse, når Gothersgade 12 åbner efter en gennemgribende renovering. Indretningen står salgschef Kim Nielsen og arkitekt, MAA Rolf Birk, for, og inspirationen kommer fra international retail: 

”Stemningen og stilen er meget anderledes end i traditionelle køkkenbutikker. For det første har vi udvalgt de bedste serier. For det andet har vi tænkt alle elementer, også bygningen, ind i et rumdesign med fokus på æstetik og design,” siger Rolf Birk, design- og konceptansvarlig.

For at skabe en helhedsoplevelse bindes lokalets to etager sammen af et stort, skulpturelt trapperum. På forholdsvis få kvadratmeter vises tidens stærkeste køkkendesigns, hvidevarer og tilbehør. Alt sammen stylet af konceptdesigner og stylist Line Sejersen fra Mood N´Room.

Inviterer designbrands indenfor
Designoplevelsen forstærkes yderligere af en samarbejdsaftale med to aktuelle designbrands inden for belysning og interiør – NUURA Lighting og Kristina Dam Studio. Deres produkter indgår i indretningen som en del af helhedsoplevelsen.

”Vores ambition er at præsentere dansk design, når det er bedst og mest innovativt. Derfor har vi inviteret to nyere designbrands med indenfor.”

Det fortæller Kim Nielsen, salgschef for den nye butik i Gothersgade, den eksisterende på Gl. Kongevej på Frederiksberg samt de to sjællandske butikker i Hillerød og Roskilde. De ejes alle af franchisetageren i København, Thomas Kofoed.

”Netop det fælles ejerskab giver os mulighed for at betjene kunderne på tværs og invitere dem til møder i Gothersgade, hvor de kan opleve vores design-univers,” siger Kim Nielsen.


Svane Køkkenet er en del af køkkenkoncernen TCM Group A/S, der er Danmarks tredjestørste køkkenvirksomhed. Svane Køkkenet er dansk design og produceres på egne fabrikker ved Holstebro. Kæden tæller 29 konceptbutikker i Danmark og 10 i Norge.

Yderligere information: Kædechef Michael Oversø, Svane Køkkenet, M: +45 2524 0000
E: mov@tcmgroup.dk
Salgschef Kim Nielsen, Svane Køkkenet København, M: 2271 2427. E: kin@svane.com

Ny minimalisme rammer dit køkken i 2020

Svane Køkkenet fejrer det nye årti med et brag af en nyhedskollektion, der præsenterer flere køkkenserier og et væld af nye features. Første skud er nyheder til den populære S19 serie.

Svane Køkkenet lancerer en omfattende 2020 Nyhedskollektion med flere nye serier og masser af nye features, gadgets og tilbehør, som vil blive præsenteret i løbet af året. Den første nyhed er en udvidelse af S19 serien, som ramte forbrugerne spot-on ved lanceringen i 2019. Et fornemt bud på fremtidens køkkendesign og en nyhed, som knytter sig til én af The New Twenties store tendenser Function & Minimalism.

”S19 kollektionen er blevet en sand designklassiker og vores hidtil stærkeste køkkennyhed. Vi udvider derfor kollektionen med nye funktioner og designmæssige finesser, som giver mulighed for at forene både æstetiske og praktiske behov,” siger Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige, arkitekt, MAA Rolf Birk.

Nu tilbydes flere muligheder, mere fleksibilitet og et bredere designprogram til S19.

Fokus på funktion og æstetik

Køkkenkollektionen S19 er karakteriseret ved et farvevalg inspireret af naturen, men serien fremstår også ren og enkel med sorte og hvide fronter.

En markant sort køkkenø i det moderne og funktionelle Surface laminat er omdrejningspunktet i Svane Køkkenets bud på nye indretningsløsninger med S19 køkkenet. Med nye funktionelle detaljer skriver det sig ind i en stærk minimalistisk tendens, hvor de materielle omgivelser i hjemmet skal være simple og give plads til en hverdag med fokus på samvær og hygge omkring madlavningen.

Et eksempel på denne tendens er de nye indbyggede ”drains” til køkkenøen, som tilfører køkkenet både funktionel og æstetisk touch med plads til f.eks. opbevaring af krydderurter til hverdag og champagne til fest.

S19 med flere features

S19 er især kendetegnet ved den flotte og praktiske Surface laminat overflade. Det lækre og højteknologiske laminat kendetegnes af sin matte, bløde og slidstærke overflade, som tilmed har en antibakteriel effekt.

1. De hvide højskabe og den sorte køkkenø i det velkendte S19 design komplimenterer hinanden, og de to kontrastfule elementer skaber en flot yin-yang effekt i køkkenet. (PR-foto: Svane Køkkenet)

2. En overraskende placering af ovn og vinkøleskab i siderne af højskabene er en moderne og fræk detalje, som er med til at fremhæve de rene, hvide flader på fronten. (PR-foto: Svane Køkkenet)

3. Køkkenøens overflade i sort Surface laminat fuldendes af den flotte, sorte vask i komposit – den første helt sorte vask. Svane Køkkenets skaber på denne måde et gennemgående sort udtryk, som tilfører køkkenet et harmonisk og cool look. (PR-foto: Svane Køkkenet)

4. Æstetik og funktionalitet går hånd i hånd med de nye indbyggede drains til køkkenøen fra Svane Køkkenet. Brug dem til opbevaring af olier og peberkværn, eller tilslut dem direkte til afløbet, så du nemt kan vande dine krydderurter. (PR-foto: Svane Køkkenet)

Tre stærke køkkentrends skyder 20’erne i gang

The New Twenties pirrer til nysgerrigheden og forventningerne til det nye årti. Hvilke tendenser bærer igennem, og hvilke nye farver og materialer vil influere vores bolig- og køkkenindretning?

Tre stærke køkkentrends skriver sig, ifølge Svane Køkkenets design- og koncept-ansvarlige, Rolf Birk, ind i tyvernes historie: #1 Classic & Nature fortsætter i nye versioner, som også stiller skarpt på bæredygtighed og miljø. #2 Function & Minimalism præsenteres i en nytolkning af nullernes minimalisme og med fokus på lækre features og det funktionelle. #3 Unique & Handcrafted forener det enestående og eksklusive med det gode håndværk i en ny forfinet elegance.

Et nyt årti skydes i gang, og med The New Twenties stiller vi skarpt på forventninger om forandringer – nye retninger, nye måder at gøre tingene på og nye adfærdsmønstre.

”Helt overordnet vil vi i 20’erne fortsat opfatte køkkenet som boligens vigtigste sociale rum. Det vil i endnu højere grad indgå som en integreret del af spisestue og stue og som en del af selve møbleringen og den personlige stil.”

Det siger Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige, arkitekt, MAA Rolf Birk, der sammenfatter tidens strømninger i tre stærke bolig- og køkkentrends:

Den nordiske natur er fortsat en stærk trend – her den klassiske MASSIV-serie fra Svane Køkkenet fås i en ny variant med lamelfronter i hvidtonet eg. (PR-foto: Svane Køkkenet)

#1 The New Twenties Classic & Nature tager udgangspunkt i den nordiske designtradition og bygger videre på vores forkærlighed for træ og natur. De sidste seks til syv år har naturen præget boligindretningen, hvor varme, værdi og autencitet er vigtige identitetsmarkører for os, og stilen udtrykker bl.a. en søgen tilbage til vores rødder, naturen. Rolf Birk ”Det ligger dybt i os, at vi elsker at bygge og indrette os med træ, der samtidig er en bæredygtig råvare.”  Tendensen forstærkes af forbrugernes fokus på miljøhensyn og bæredygtighed. De stiller krav om produkter, som udtrykker ærlighed og transparens. Parametre som kvalitet og holdbarhed får ny betydning og danskproducerede produkter og råvarer fra Europa får ekstra opmærksomhed.

S19 i ny version – her i skovgrøn Surface laminat. I 2020 forstærkes fokus på alt, som er grønt. (PR-foto: Svane Køkkenet)

#2 The New Twenties Function & Minimalism optræder i en nyfortolket version af nullernes renhed og enkelhed, som var renset for overflødige detaljer. Den gentænkte minimalisme baserer sig på gennemtænkte løsninger, som forener praktik og æstetik. Fokus rettes mod den brugervenlige funktionalitet – nye smarte materialer vinder frem som fx laminat med praktiske, rengøringsvenlige overflader og materialer, der bidrager positivt til indeklima, akustik og bolig-sundhed. Nye fede features og gadgets gør hverdagen både nemmere og sjovere. More-is-more tillader os at bruge sort-på-sort eller træ-på-træ. Personligheden udtrykkes gennem dit helt eget mix af farver, materialer og stilarter.

#3 The New Twenties Unique & Handcrafted. Fortællingen om det enestående og det eksklusive, det gode design og det gode håndværk finder sin form. Det ægte, det håndlavede, det lokale, det holdbare, det praktiske, det naturlige og det nødvendige. More-is-more tillader det overdådige, og kombineret med det unikke og det bæredygtige opstår det helt særlige og personlige. Naturen optræder også her – gerne med nye tonede overfladebehandlinger, der forstærker træets naturlige skønhed. I en stadig mere digital og immateriel hverdag har vi brug for taktile stimuli, som rører os. Brugervenlig funktionalitet giver os en lettere hverdag og skal samtidig fremtræde i en æstetisk udgave.

Småt men godt - og stadig plads til køkkengrejet

Kreative løsninger og optimal udnyttelse af pladsen skaber et køkken med plads til store gastronomiske armbevægelser. Svane Køkkenet giver her bud på små køkkener.

Glem alt om more is more! Vi downsizer som aldrig før, og downsizing handler om at se kritisk på det, vi fylder vores liv med og opnå en større frihed ved at droppe overflødigt fyld. Det gælder også i vores boligindretning, og her har mange taget et aktivt valg om et køkkendesign baseret på downsizingprincipperne. 

Køkkenet er for mange husets hjerte, og små køkkener kan sagtens have plads til både samvær og kokkekunst, så længe der er tænkt i smarte løsninger i forhold til indretningen.

Kombinationsmulighederne i de forskellige køkkendesigns er med til at give det kompakte køkken et lækkert udtryk uden at skulle gå på kompromis med design eller kvalitet. Små køkkenener kan altså være både smukke og funktionelle med fede, pladsoptimerende løsninger.

”Downsizing er en global trend og en bevidstgørelse om at spare på ressourcerne. I boligindretningen handler det i høj grad om at gentænke funktionalitet og behov. For eksempel giver énsidede køkkenløsninger ekstra plads i resten af rummet,” siger Rolf Birk, design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet.

I det kompakte køkken handler det om at bruge de mange features i Svane Køkkenets program for tilbehør som fx dobbeltskuffer og sokkelskuffer. Intet køkken er for småt – Svane Køkkenets indretningskonsulenter tænker i køkkenløsninger, der passer præcist til din bolig, og hvor funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed.
 

Hideaway Sommelier® – det nye sorte i vinentusiastens private luksuskøkken

En eksklusiv vinøs nyhed er essentielt i Svane Køkkenets 2018 kollektion, som emmer af nordisk råstyrke og maskuline stemninger med sin mørke designudryk. Indret dit private køkken med mørkt egetræ og denne professionelle køkken detalje til vinentusiasten - Hideaway Sommelier®.

Findes der noget bedre end et glas kølig hvidvin på en sommerdag eller en perfekt tempereret rødvin til din steak lørdag aften? Med sin nye 2018-kollektion tilgodeser Svane Køkkenet de mange vinentusiaster med et specialdesignet vinskab – en integreret køkkenløsning med alt i udstyr til vinentusiasten. 

”Interessen for vin er en markant tendens blandt køkkenkøbere, og derfor har vi integreret en specialdesignet løsning med interesse for vin og udstyr i vores 2018 kollektion – vi kalder den Hideaway Sommelier®,” fortæller arkitekt MAA Rolf Birk, som er design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet. 

Bag Hideaway-skabets låger, som kan designes i stil med det resterende køkken gemmer sig et lækkert vinkøleskab, ophæng til vinglas, et arbejdsbord og en skuffe indrettet specielt til vinudstyr.

 

Skabets låger kan skubbes til side og gemmes væk som en del af køkkenløsningen – på den måde kan du lade vinskabets herligheder være til udstilling i indretningen. Alternativt kan du med én let bevægelse skubbe køkkenlågerne for, og gemme løsningen af vejen, hvis du ønsker et mere rolig indretning. 

Hideaway Sommelier® lanceres i to størrelser med hhv. et lille og et stort vinkøleskab og i enkelt og dobbelt bredde.

Det mørke køkken er for alvor tilbage
Svane Køkkenets 2018 kollektion er rå og raffineret, hvilket det gennemgående materiale også vidner om. Materialet er eksklusivt finéret  egetræ, som er lige dele modigt, maskulint og elegant, og som emmer af rå natur og eksklusivitet – et totalt opgør med det hvide køkken.

De mørke materiale kan bruges på tværs af Svane Køkkenets forskellige designkøkkener blandt andet MASSIV RAW, NORDIC RAW, S12 RAW m.fl., og giver derfor et væld af muligheder for at indrette dit private køkken præcis, som du ønsker det – både når det gælder form, funktion og eksklusive køkken detaljer som Hideaway Sommelier®.

DOWNLOAD LOGOER