DANSK DESIGN & DANSK PRODUKTION

PRESSEMATERIALER OM
SVANE KØKKENET

Spørgsmål vedr. presse,  markedsføring og andet kan rettes til:

Kædekontoret for Svane Køkkenet A/S
Skautrupvej 16, Tvis
7500 Holstebro

Mail: svane@svane.com

Kontakt vores PR bureau for gældende PR materiale til brug i medier

Blach Communication
Søndergade 44, 2. sal 
8000 Aarhus C
Tlf.: 70 20 15 56
helle@blachcommunication.dk
www.blachcommunication.dk

Se mere i mediebanken
It’s All About News
www.iaan.dk

Pressemeddelelser

Ny minimalisme rammer dit køkken i 2020

Svane Køkkenet fejrer det nye årti med et brag af en nyhedskollektion, der præsenterer flere køkkenserier og et væld af nye features. Første skud er nyheder til den populære S19 serie.

Svane Køkkenet lancerer en omfattende 2020 Nyhedskollektion med flere nye serier og masser af nye features, gadgets og tilbehør, som vil blive præsenteret i løbet af året. Den første nyhed er en udvidelse af S19 serien, som ramte forbrugerne spot-on ved lanceringen i 2019. Et fornemt bud på fremtidens køkkendesign og en nyhed, som knytter sig til én af The New Twenties store tendenser Function & Minimalism.

”S19 kollektionen er blevet en sand designklassiker og vores hidtil stærkeste køkkennyhed. Vi udvider derfor kollektionen med nye funktioner og designmæssige finesser, som giver mulighed for at forene både æstetiske og praktiske behov,” siger Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige, arkitekt, MAA Rolf Birk.

Nu tilbydes flere muligheder, mere fleksibilitet og et bredere designprogram til S19.

Fokus på funktion og æstetik

Køkkenkollektionen S19 er karakteriseret ved et farvevalg inspireret af naturen, men serien fremstår også ren og enkel med sorte og hvide fronter.

En markant sort køkkenø i det moderne og funktionelle Surface laminat er omdrejningspunktet i Svane Køkkenets bud på nye indretningsløsninger med S19 køkkenet. Med nye funktionelle detaljer skriver det sig ind i en stærk minimalistisk tendens, hvor de materielle omgivelser i hjemmet skal være simple og give plads til en hverdag med fokus på samvær og hygge omkring madlavningen.

Et eksempel på denne tendens er de nye indbyggede ”drains” til køkkenøen, som tilfører køkkenet både funktionel og æstetisk touch med plads til f.eks. opbevaring af krydderurter til hverdag og champagne til fest.

S19 med flere features

S19 er især kendetegnet ved den flotte og praktiske Surface laminat overflade. Det lækre og højteknologiske laminat kendetegnes af sin matte, bløde og slidstærke overflade, som tilmed har en antibakteriel effekt.

1. De hvide højskabe og den sorte køkkenø i det velkendte S19 design komplimenterer hinanden, og de to kontrastfule elementer skaber en flot yin-yang effekt i køkkenet. (PR-foto: Svane Køkkenet)

2. En overraskende placering af ovn og vinkøleskab i siderne af højskabene er en moderne og fræk detalje, som er med til at fremhæve de rene, hvide flader på fronten. (PR-foto: Svane Køkkenet)

3. Køkkenøens overflade i sort Surface laminat fuldendes af den flotte, sorte vask i komposit – den første helt sorte vask. Svane Køkkenets skaber på denne måde et gennemgående sort udtryk, som tilfører køkkenet et harmonisk og cool look. (PR-foto: Svane Køkkenet)

4. Æstetik og funktionalitet går hånd i hånd med de nye indbyggede drains til køkkenøen fra Svane Køkkenet. Brug dem til opbevaring af olier og peberkværn, eller tilslut dem direkte til afløbet, så du nemt kan vande dine krydderurter. (PR-foto: Svane Køkkenet)

Tre stærke køkkentrends skyder 20’erne i gang

The New Twenties pirrer til nysgerrigheden og forventningerne til det nye årti. Hvilke tendenser bærer igennem, og hvilke nye farver og materialer vil influere vores bolig- og køkkenindretning?

Tre stærke køkkentrends skriver sig, ifølge Svane Køkkenets design- og koncept-ansvarlige, Rolf Birk, ind i tyvernes historie: #1 Classic & Nature fortsætter i nye versioner, som også stiller skarpt på bæredygtighed og miljø. #2 Function & Minimalism præsenteres i en nytolkning af nullernes minimalisme og med fokus på lækre features og det funktionelle. #3 Unique & Handcrafted forener det enestående og eksklusive med det gode håndværk i en ny forfinet elegance.

Et nyt årti skydes i gang, og med The New Twenties stiller vi skarpt på forventninger om forandringer – nye retninger, nye måder at gøre tingene på og nye adfærdsmønstre.

”Helt overordnet vil vi i 20’erne fortsat opfatte køkkenet som boligens vigtigste sociale rum. Det vil i endnu højere grad indgå som en integreret del af spisestue og stue og som en del af selve møbleringen og den personlige stil.”

Det siger Svane Køkkenets design- og konceptansvarlige, arkitekt, MAA Rolf Birk, der sammenfatter tidens strømninger i tre stærke bolig- og køkkentrends:

Den nordiske natur er fortsat en stærk trend – her den klassiske MASSIV-serie fra Svane Køkkenet fås i en ny variant med lamelfronter i hvidtonet eg. (PR-foto: Svane Køkkenet)

#1 The New Twenties Classic & Nature tager udgangspunkt i den nordiske designtradition og bygger videre på vores forkærlighed for træ og natur. De sidste seks til syv år har naturen præget boligindretningen, hvor varme, værdi og autencitet er vigtige identitetsmarkører for os, og stilen udtrykker bl.a. en søgen tilbage til vores rødder, naturen. Rolf Birk ”Det ligger dybt i os, at vi elsker at bygge og indrette os med træ, der samtidig er en bæredygtig råvare.”  Tendensen forstærkes af forbrugernes fokus på miljøhensyn og bæredygtighed. De stiller krav om produkter, som udtrykker ærlighed og transparens. Parametre som kvalitet og holdbarhed får ny betydning og danskproducerede produkter og råvarer fra Europa får ekstra opmærksomhed.

S19 i ny version – her i skovgrøn Surface laminat. I 2020 forstærkes fokus på alt, som er grønt. (PR-foto: Svane Køkkenet)

#2 The New Twenties Function & Minimalism optræder i en nyfortolket version af nullernes renhed og enkelhed, som var renset for overflødige detaljer. Den gentænkte minimalisme baserer sig på gennemtænkte løsninger, som forener praktik og æstetik. Fokus rettes mod den brugervenlige funktionalitet – nye smarte materialer vinder frem som fx laminat med praktiske, rengøringsvenlige overflader og materialer, der bidrager positivt til indeklima, akustik og bolig-sundhed. Nye fede features og gadgets gør hverdagen både nemmere og sjovere. More-is-more tillader os at bruge sort-på-sort eller træ-på-træ. Personligheden udtrykkes gennem dit helt eget mix af farver, materialer og stilarter.

#3 The New Twenties Unique & Handcrafted. Fortællingen om det enestående og det eksklusive, det gode design og det gode håndværk finder sin form. Det ægte, det håndlavede, det lokale, det holdbare, det praktiske, det naturlige og det nødvendige. More-is-more tillader det overdådige, og kombineret med det unikke og det bæredygtige opstår det helt særlige og personlige. Naturen optræder også her – gerne med nye tonede overfladebehandlinger, der forstærker træets naturlige skønhed. I en stadig mere digital og immateriel hverdag har vi brug for taktile stimuli, som rører os. Brugervenlig funktionalitet giver os en lettere hverdag og skal samtidig fremtræde i en æstetisk udgave.

Svane Køkkenets design anno 2018: Træk træ og natur ind i køkkenet

Lad dig inspirere af naturen og indret et individuelt køkken med træ. Svane Køkkenet viser her, hvordan forskellige træsorter og farvetoner skaber en varm og naturlig stemning

Lyst og venligt, sort og stærkt eller mørkt og eksklusivt? Stemninger fra naturen trender i køkkenet lige nu, og med træ i forskellige versioner, farver og lakeringer kan du skabe en helt unik oplevelse og varme i dit køkken.

”Mange ønsker i dag at sætte deres helt eget aftryk på boligen og indrette deres specielle køkken, som afspejler familiens individuelle behov,” siger arkitekt, MAA Rolf Birk, design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet.

Svane Køkkenet har i mange år dyrket træ som det bærende tema for køkkenindretning, og viser mange, meget forskellige trækøkkener, som inspirerer til at trække træ og natur ind i køkkenet og skabe en anderledes og stemningsfuld atmosfære.

Brug lyse og massive træfronter i fx ask og eg til at skabe et lyst og venligt udtryk eller gå efter de markante kontraster, som opstår med fronter med massivtræslameller i sortlakeret eller den mørke glød i Svane Køkkenets nyhed 2018. Det er en finértype i egetræ med en specialudviklet mørk overflade, som giver et særligt spil i åretegningerne i køkkenserier som fx NORDIC RAW eller MASSIV RAW.

Kombiner træfronter med indbyggede skabe med lakerede fronter i kontrastfarver og vælg selv hvilken af de mange designede køkkenserier, som med deres egen stil kan forstærke den stemning og det udseende, du ønsker at opnå.

Mulighederne for at kombinere farver, former, materialer og køkkendesigns er uendelige og gør det til en leg at indrette et køkken med dit helt eget aftryk.

Sådan skal badeværelset se ud i 2018

Stramt, råt og organisk sniger sig ind i badeværelsesindretningen i 2018. Svane Køkkenets nyhed i 2018 – et mørkt og elegant egetræsmateriale, som sammen greb og vaske tilfører kant og karakter til badeværelset. De stramme og linjer blødes op af organiske former med en ny porcelænsvask, som spås en renæssance i et opdateret design. Oplev årets badtendenser hos Svane Køkkenet. 

Nordisk råstyrke indtaget badeværelset 
Råt og raffineret er nøgleordene i Svane Køkkenets 2018-nyhed også indtager badeværelseindretningen. Det er et materiale i mørkt træ, der er udført med en mat, sortpigmentere lakbehandling, som fremhæver træets naturlige åretegninger. Resultatet er mørkt, eksklusivt og modigt. 

Det kombineres på tværs af Svane Køkkenets designklassikere - MASSIV RAW, MS12 RAW, S12 RAW, SMART RAW og S17 RAW – og dermed skabes unikke udtryk og stemninger i indretningen af badeværelsesmiljøer:

”I badeværelset gør vi op med det hvide look, og leger med de mørke og varme toner i indretningen. Med virkemidler som fx greb og specialdesignede vaske udsmykker vi badeværelset mere, og åbner op for et univers, hvor mulighederne for at skabe det individuelle badeværelse bliver mange i 2018,” fortæller Rolf Birk, arkitekt MAA , som er design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet. 

Derudover vil du opleve, at særligt ét designelement - grebet - tilbage på fronterne i badeværelset. I 2018 satser Svane Køkkenet på grebet som et aktivt designelement, og præsenterer mere end 40 forskellige muligheder for at præge indretningen med et greb på én eller flere fronter - fx står cool messinggreb i smuk kontrast til det mørke træ. I butikken kan du se de mange grebsmuligheder og kombinationer.

Porcelænsvaskens renæssance
Også vasken har stor betydning for indretningen af et badeværelset. Som en del Svane Køkkenets 2018 kollektion lanceres derfor også en ny, eksklusiv vask – Circo. Badvasken er udført i ét stykke støbt marmor med en blank overflade – et udtryk som leder tankerne hen på den klassiske porcelænsvask med sin blanke overfalde og runde former, der står i flot kontrast til det mørke og matte udtryk.

”I mange år har vi set stramme og rene linjer i valget af vaske, og i en tid, hvor vi hylder et mere dekadent udtryk med fx messing armaturer og gyldne greb, er det oplagt at give porcelænsvasken en renæssance,” fortæller Rolf Birk.

Vasken gør op med de rene linjer, og med sit organiske og levende udtryk spiller den smukt op til den enkle skandinaviske indretning. Vasken lanceres i to bredder – 60cm og 80 cm – og lanceres eksklusivt hos Svane Køkkenet.

Designrejsen: Otte år med rendyrket dansk køkkendesign forenes i 2018

For otte år siden udviklede Svane Køkkenet en ny strategi for produktudvikling, og hvert eneste år lige siden har virksomheden udviklet et komplet køkken, som i design og funktion har været nytænkt hele vejen igennem - fra de store linjer til de mindste detaljer, fra former til farver og fra det funktionelle til det æstetiske.

I år har Svane Køkkenets arkitekt MAA Rolf Birk nytænkt 2018-kollektionen og skabt en nyhed – et nyt materiale – som går på tværs af de forgående års køkkendesigns, og reaktiverer Svane Køkkenets syv designkøkkener. MASSIV RAW, S12 RAW, S17 RAW m.fl. er et eksklusivt finérmateriale udført i egetræ, som er lige dele modigt, mørkt og elegant og som emmer af rå natur og eksklusivitet.

Rækken af tidligere lancerede køkkener tæller både nutidige køkkenklassikere og mere eksperimenterende designs, der med hver sin fortælling skriver sig ind i Svane Køkkenets designhistorie, men også i dansk køkkendesign.

I 2011 startede rejsen med lanceringen af WBL - et grebsløst design med markante vandrette og lodrette linjer. I 2012 fulgte det møbelagtige udtryk i et stramt S12 Design, som er blevet en sand køkkenklassiker. S12 er ikke alene populær til køkken, men også til opbevaring og reoler i garderobe, soveværelse og stue.

Sidenhen er blandt andet serier som det funktionelle SMART, det cool K15, det klassiske MS12/MASSIV og det nyskabende S17 føjet til rækken af designkøkkener

Med nyheden i 2018 bindes en sløjfe på de seneste års designnyheder fra Svane Køkkenet, som nu kan kombineres på tværs og bindes sammen af ét og samme materiale. Materialet stimulerer vores kreativitet og indbyder os til at tænke nyt, på tværs og helt anderledes i køkkenindretningen anno 2018.

Dansk køkkendesign 2018 fra Svane Køkkenet: Nyheden taler til det taktile

Materialet er lige dele modigt, mørkt og elegant og emmer af rå natur og eksklusivitet. Svane Køkkenets 2018-nyhed er ét materiale, som omfavner de seneste syv års køkkendesigns fra Svane Køkkenet, og åbner et væld af muligheder i køkkenindretningen anno 2018.

“I år har vi haft en anderledes tilgang til vores 2018-nyhed. De seneste syv år har vores designfilosofi været, at introducere ét køkkendesign i forskellige materialer. Nu vender vi det hele på hovedet og introducerer materialet, som går på tværs af hele vores sortiment, og reaktiverer de seneste syv års unikke køkkendesigns,” fortæller MAA arkitekt Rolf Birk, koncept- og designansvarlig hos Svane Køkkenet.

Eksklusivt finér i dybe farvetoner 
Materialet er en finértype i egetræ med en specialudviklet overflade. Egetræet er udført med en mat, sortpigmenteret lakbehandling - en forædling af materialet, som fremhæver træets naturlige åretegninger, og som i sit udtryk forstærker træets dybe farvetoner og organiske spil i fladen. Resultatet er mørkt, eksklusivt og modigt – det totale opgør med det hvide, nordiske køkken.

Med sin lækre forarbejdede overflade indbyder nyheden til at røre og mærke den gode kvalitet. Med andre ord - materialet taler til dine taktile sanser.

”I en digital tidsalder, hvor vi som mennesker tilbringer meget af vores tid online og henter vores boliginspiration i virtuelle universer, er vi vendt tilbage med en nyhed, som skal røres ved og mærkes - fordi du ikke kan få den samme fornemmelse af materialet på et billede. Kvaliteten og den eksklusiv overflade skal opleves med hænderne,” fortæller Rolf Birk.

Svane Køkkenet 2018 stimulerer køkkenkreativiteten
Nyheden kan således anvendes på tværs af Svane Køkkenets designkøkkener - blandt andre WBL RAW, S12 RAW, NORDIC RAW, MASSIV RAW, MS12 RAW og S17 RAW, som i kombination med hinanden, og med nye materialer, skaber et væld af muligheder i køkkenindretningen. 

Udover det nye materiale præsenterer Svane Køkkenet i sin 2018-kollektion også en række spændende nyheder med bl.a. et sommelíerskab med alt i udstyr til vinentusiasten, smukke bordplader i træ og sten, greb og metalliske armaturer – et eksklusivt produktunivers som forstærker det rå og raffinerede udtryk.

”Det mørke og eksklusive naturmateriale spiller flot sammen med andre materialer som fx messing og sten, og vi leger også selv med kombinationer, hvor malede overflader i grå, grøn og hvide farver tilfører hvert sit særlige udtryk,” fortæller Rolf Birk.

Småt men godt - og stadig plads til køkkengrejet

Kreative løsninger og optimal udnyttelse af pladsen skaber et køkken med plads til store gastronomiske armbevægelser. Svane Køkkenet giver her bud på små køkkener.

Glem alt om more is more! Vi downsizer som aldrig før, og downsizing handler om at se kritisk på det, vi fylder vores liv med og opnå en større frihed ved at droppe overflødigt fyld. Det gælder også i vores boligindretning, og her har mange taget et aktivt valg om et køkkendesign baseret på downsizingprincipperne. 

Køkkenet er for mange husets hjerte, og små køkkener kan sagtens have plads til både samvær og kokkekunst, så længe der er tænkt i smarte løsninger i forhold til indretningen.

Kombinationsmulighederne i de forskellige køkkendesigns er med til at give det kompakte køkken et lækkert udtryk uden at skulle gå på kompromis med design eller kvalitet. Små køkkenener kan altså være både smukke og funktionelle med fede, pladsoptimerende løsninger.

”Downsizing er en global trend og en bevidstgørelse om at spare på ressourcerne. I boligindretningen handler det i høj grad om at gentænke funktionalitet og behov. For eksempel giver énsidede køkkenløsninger ekstra plads i resten af rummet,” siger Rolf Birk, design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet.

I det kompakte køkken handler det om at bruge de mange features i Svane Køkkenets program for tilbehør som fx dobbeltskuffer og sokkelskuffer. Intet køkken er for småt – Svane Køkkenets indretningskonsulenter tænker i køkkenløsninger, der passer præcist til din bolig, og hvor funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed.
 

Hideaway Sommelier® – det nye sorte i vinentusiastens private luksuskøkken

En eksklusiv vinøs nyhed er essentielt i Svane Køkkenets 2018 kollektion, som emmer af nordisk råstyrke og maskuline stemninger med sin mørke designudryk. Indret dit private køkken med mørkt egetræ og denne professionelle køkken detalje til vinentusiasten - Hideaway Sommelier®.

Findes der noget bedre end et glas kølig hvidvin på en sommerdag eller en perfekt tempereret rødvin til din steak lørdag aften? Med sin nye 2018-kollektion tilgodeser Svane Køkkenet de mange vinentusiaster med et specialdesignet vinskab – en integreret køkkenløsning med alt i udstyr til vinentusiasten. 

”Interessen for vin er en markant tendens blandt køkkenkøbere, og derfor har vi integreret en specialdesignet løsning med interesse for vin og udstyr i vores 2018 kollektion – vi kalder den Hideaway Sommelier®,” fortæller arkitekt MAA Rolf Birk, som er design- og konceptansvarlig hos Svane Køkkenet. 

Bag Hideaway-skabets låger, som kan designes i stil med det resterende køkken gemmer sig et lækkert vinkøleskab, ophæng til vinglas, et arbejdsbord og en skuffe indrettet specielt til vinudstyr.

 

Skabets låger kan skubbes til side og gemmes væk som en del af køkkenløsningen – på den måde kan du lade vinskabets herligheder være til udstilling i indretningen. Alternativt kan du med én let bevægelse skubbe køkkenlågerne for, og gemme løsningen af vejen, hvis du ønsker et mere rolig indretning. 

Hideaway Sommelier® lanceres i to størrelser med hhv. et lille og et stort vinkøleskab og i enkelt og dobbelt bredde.

Det mørke køkken er for alvor tilbage
Svane Køkkenets 2018 kollektion er rå og raffineret, hvilket det gennemgående materiale også vidner om. Materialet er eksklusivt finéret  egetræ, som er lige dele modigt, maskulint og elegant, og som emmer af rå natur og eksklusivitet – et totalt opgør med det hvide køkken.

De mørke materiale kan bruges på tværs af Svane Køkkenets forskellige designkøkkener blandt andet MASSIV RAW, NORDIC RAW, S12 RAW m.fl., og giver derfor et væld af muligheder for at indrette dit private køkken præcis, som du ønsker det – både når det gælder form, funktion og eksklusive køkken detaljer som Hideaway Sommelier®.

DOWNLOAD LOGOER