Laminat bordplade
/ stort udvalg

En laminat-bordplade er noget af det mest praktiske og alsidige til køkkenet. Der er mulighed for at vælge et unikt udtryk, hvor du kan sætte dit personlige præg på køkkenet.

Vi producerer alle laminatbordplader på egen bordpladefabrik.
  
Se de forskellige standard køkkenbordplader i laminat her og læs mere nedenfor. Hør meget mere i din Svane butik, hvor du også kan se vores special-, kompakt- og light laminater.

Der findes over 50
forskellige laminatfarver
se dem i din Svane Butik

RÅD OG VEJLEDNING OM LAMINAT

Laminat-bordplader er fremstillet i et stærkt og holdbart materiale. Daglig rengøring af overfladen klares med vand og et mildt rengøringsmiddel sammen med en opvredet klud. Eventuelle vanskelige pletter fjernes med almindelige rengørings­midler. Er der behov for yderligere rengøring og pleje kan der anvendes laminatrens. Undgå slibende rengøringsmidler.

Bordplader i laminat kan kombineres med forskellige kantlister. Er din køkkenbordplade monteret med olierede for- og bagkanter skal disse behandles med olie efter behov, ligesom en massiv bordplade.

laminat
BRUG SOM DESIGN ELEMENT
PÅ VÆGGEN – SOM STÆNKPLADE

EGENSKABER FOR LAMINAT

Laminatbordplader er ofte det valget falder på, når der skal vælges bordplade, enten ved ombygning eller ved nyt byggeri. Laminat har mange fordele og giver muligheder for at vælge bordplader, som matcher resten af køkkenet, eller en farvemæssig kontrast. Laminatbordplader er meget praktiske og alsidige til køkkenet. Laminatbordplader kan variere i pladetykkelse og de synlige forkant giver også forskellige og individuelle udtryk lige fra den tynde 12 mm svævende plade til det kraftfulde udtryk med en 60 mm tyk laminatplade.

Laminat er et af de mest brugte materialer til køkkenbordplade, men det anvendes også til mange andre formål i vores boliger, bla. som gulvbelægning, borde, låger og i utallige designsammenhæng lige fra indretninger i butikker til den maritime industri. Laminat er er ikke begrænset i sit udtryk – det er trykt dekor papir, der giver laminat sit udseende.

Laminat leveres i mange tykkelser og overfladestrukturer, fra højglans til supermat overflade. Højglans laminat er en meget blank og glat overflade, ridser og fedtfingre er tydelige, men giver et flot eksklusivt udtryk. Matte laminater kan derimod have en tendens til at få skjolder fra den syre, som vi har på hænder og fingre. Dette betegnes som patina på laminat og er dermed ikke en fejl på laminatet. For rengørings- og vedligeholdelsesvejledning henvises til montage instruktionen.

Laminat fremstilles af melamin papir og/eller fenol imprægneret kraft papir, som presses hård i enten en presse, der fremstiller ark (HPL High Pressure Laminat) eller en gennemløbspresser (CPL Continures Pressure Laminat) ved højt tryk. Forskellen på de 2 laminat typer er fremstillingsmetoden, da begge typer laminat lever op til de samme krav iht. standarden. Laminat er et prisvenligt materiale, som giver dig en billig bordplade med mulighed for mange farver.

Laminatbordplader er fremstillet af et laminatark  limet på en spånplade, på bagsiden af spånplade er der en kontra laminat. Som udgangspunkt er laminatbordplader formstabile, men påvirkes i begrænset omfang  af omgivelserne, hvilket kan betyde, at bordpladen ændrer sig alt efter årstiden, men også  temperatur og luftfugtighed kan indvirke. Laminat bordplader kræver ingen speciel vedligeholdelse udover almindelig rengøring men nogle overflader en mere velegnet til et formål end andre.

En laminatbordplade kan påvirkes i begrænset omfang af det miljø, den befinder sig i. Dvs. at den kan udvidde sig i bredde (op til 0,02%) og længde (op til 0,01%), ved høj luftfugtighed i rummet og trækker sig sammen, ved lav luftfugtighed i rummet. Dette svarer til +/- 0,5 mm i bredde på en bordplade, der er 620 mm bred. Disse bevægelser er ikke noget problem da elementerne, som bordpladen ligger på påvirkes / arbejder på samme måde.

Den relative luftfugtighed indendørs bør ligge i området 45-65% og mellem 17–25 gra­der. Om vinteren, hvor udetemperaturen er lav, indeholder luften mindre vand, og den relative luftfugtighed indendørs vil typisk ligge i den lave ende af området, mens den om sommeren og efteråret vil ligge i den høje ende. Kun i kolde perioder vil man opleve gener som følge af lav luftfugtighed, mens man oftere har problemer, når den er for høj. Hvis du har dug på indersiden af dine vinduer, er det tegn på for høj luftfugtighed.

Fakta om laminaten:

 - Nemt at vedligeholde
 - Praktisk
 - Slidstærkt
 - Stort udvalg af dekorer og overflader

Se andre
bordpladetyper

Oversigt over bordplader