DANSK DESIGN & DANSK PRODUKTION

MILJØ OG
SOCIAL
ANSVARLIGHED

Hos Svane Køkkenet stiller vi store krav til os selv og vores underleverandører, også når det gælder arbejdet med at påvirke miljøet så lidt som muligt. 
Hos Svane Køkkenet bruger vi fremstillingsteknikker, hvor vi sikrer, at du får det bedste produkt, samtidig med at vi drager omsorg for miljøet.

Minimalt spild og CO2-udledning
Fabrikken bag Svane Køkkenet køber spånplader fra bæredygtig dansk produktion. Spild fra egen produktion samt savsmuld genbruges til nye plader. Der anvendes ikke spildtræ til opvarmning af fabrikken.

Godkendte materialer sikrer kvalitet
Svane Køkkenets elementer er fremstillet af afprøvede og godkendte kvalitetsmaterialer. Vores spånplader er E1 godkendte og indeholder derfor mindre formaldehyd. Vi bruger primært danske leverandører af spånplader.

FSC

Bæredygtig produktion af bordplader i massivtræ med FSC® certificering.
FSC (Forest Stewardship Council®) er en global non-profit mærkningsordning for ansvarligt produceret træ. Når en bordplade i massivtræ fra Svane Køkkenet er FSC-certificeret, er det en garanti for produktion med omtanke; der fældes ikke mere træ, end naturen kan nå at reproducere, skovarbejderne har godkendte arbejdsforhold og får en ordentlig løn, dyr og planteliv beskyttes, og så får de lokale ikke mindst del i indtægterne fra skoven til opbygning af skoler, klinikker og lign.

Svane bordplader i massivt træ af typerne Eg, Hvidolieret Eg, Sort Eg, Bøg, Ask og Mahogni, Teak og Amerikansk Valnød fås som FSC certificerede. Alle FSC bordplader fra Svane Køkkenet leveres uden merpris.

Dansk indeklima mærkning

Indeklimaet i din bolig afhænger ikke kun af ventilation og husets byggematerialer. Det inventar, du indretter med, kan også påvirke indeklimaet. Derfor har Svane Køkkenets produkter fået tildelt Dansk Indeklima Mærkning, så du kan vælge et køkken, der sikrer dig et bedre indeklima.
Mærkningsordningen stiller krav til, hvordan produktet påvirker luftkvaliteten i hjemmet. 

Svane Køkkenets indeklimamærkede produkter har gennemgået omfattende test, så der er dokumentation for afgivelsen af kemiske stoffer og dufte til luften. Produktgrupperne colour og højglansmalede enheder, laminat og melaminbelagte enheder er indeklimamærket. Svane Køkkenets indeklimamærkede produkter har gennemgået omfattende test på Dansk Teknologisk Institut.

GLOBAL COMPACT ET STORT SOCIALT ANSVAR

Fabrikken bag Svane Køkkenet sikrer socialt ansvar og støtter de 10 principper i FNs Global Compact indenfor områderne menneskerettigheder, miljø og antikorruption, som den første danske køkkenfabrik.
Vi ønsker at fremme disse principper indenfor de områder, vi har indflydelse på ved at gøre principperne til en del af vores strategi, vores kultur og vores daglige drift.

Bæredygtighed er et vigtigt tema indenfor flere områder:
•  Medarbejderne er en af virksomhedens vigtigste aktiver, og virksomheden er bevidst om, at et sikkert og stimulerende arbejdsmiljø er vigtigt for den fremtidige konkurrenceevne.
 

•  Råvarer til fremstilling af vores produkter skal komme fra bæredygtige kilder, så jordens ressourcer beskyttes mest muligt.
•  Vores produkter skal kunne gå ind i det miljø, hvor de anvendes uden at belaste.
•  Vores produktion og distribution skal belaste det omgivende miljø mindst muligt

Der arbejdes kontinuerligt med ovenstående og med at bidrage til FNs overordnede målsætning om en mere bæredygtig udvikling.

OPLEV VORES PASSION FOR DESIGN

FIND BUTIK