RETRO SERIEN

RÅT OG RETRO KLINGER
I DEN GAMLE SKOLE

Et Svane køkken i RETRO serien udgør det samlende midtpunkt i en gammel skole i Odense, som er ombygget til bolig og showroom for hele familien Løth og deres møbelvirksomhed By Løth.

I en gammel skole i Odense har parret Joakim og Maria Løth indrettet sig med både deres private bolig og deres fælles møbelvirksomhed, By Løth. I stueetagen udfolder familielivet sig med de to døtre, kæledyr og alle deres venner, mens førstesalen rummer kontor og showroom med firmaets rå spiseborde.

Med nænsom hånd og stor respekt for det oprindelige i den 150 år gamle bygning, har Joakim og Maria siden overtagelsen for halvandet år siden renoveret den mere end 700 kvm store bygning, som gennem tiderne har lagt rum til mange staveord, salmesang og gymnastiske øvelse.

”Heldigvis gemte de oprindelige lofter og gulve sig bag nyere plader på lofter og gulve, og de var velbevarede. Ved at skrælle flere lag tapeter og plader af, kunne vi finde frem til de originale stuklofter, dørkarme, vægpaneler og trægulve, som er meget smukke,” fortæller Joakim Løth.

Klassisk og skandinavisk køkkenstil

Det hvide Svane køkken i RETRO serien forener det meget klassiske med skandinavisk enkelhed. Nostalgi uden krummelurer. Et køkken, der sammen med de fine brunerede messinggreb, fremstår i et udtryk, der kunne være skabt til skolen. En stil, der spiller flot sammen med de smukke, småsprossede vinduer, vægpanelernes fine træværk og loftets stuk.

Den lyse marmorplade fuldender sammen med effektfulde detaljer som det antikke spejl bag kogesektionen og de moderne dråbeformede spots fra Niikoh det skønne køkkenudtryk. Den nostalgiske stemning, farvevalget og materialerne får køkken og spisestue til at gå op i en højere enhed. Det runde spisebord, hvor familien elsker at samles, er nyeste skud fra By Løth.

De sorte Wire-spisestole i metal og grå læder er håndlavede af de dygtige designere Overgaard & Dyrman, der også lægger navn til to høje stole ved køkkenbordet. Køkkenet er udstyret med lækre hvidevarer fra Gaggenau og emhætte fra Thermex.

I showroomet kan kunderne opleve det runde spisebord med marmorplade og læne sig tilbage i behagelige læderstole fra Bent Hansen. Det hjemlige udtryk understreges af Svane Køkkenet i Glat Hvid i en enkel vinkelløsning med By Løths egen speciallavede bordplade udført af ét stykke egetræ.

”Hele familien trives på job og i familieliv i vores store hus, hvor vi har masser af plads til udfoldelser og kundebesøg. I vores travle hverdage nyder vi især køkkenet, hvor hele familiens samles,” siger Joakim Løth.

Borde af 7-800 år gammelt egetræ

Joakim havde et tømrerfirma, før han og Maria for fem år siden realiserede ideen om at skabe deres egen serie af rå spiseborde af 7-800 gamle egetræsplanker, som de finder på franske slotte og herregårde.

Lige siden er det gået stærkt for virksomheden By Løth, som specialfremstiller de rustikke spiseborde og hylder på eget værksted til kunder i Danmark og lande som Norge, Frankrig og Dubai.

By Løth tilbyder også at udarbejde indretningsløsninger, og det er Maria, der med sin fine fornemmelse for stil og stemninger, får en spisestue til at spille sammen med et køkken. På samme måde som hun har skabt sin en helt personlige stil i sit eget køkkenrum.

Både Joakim og Maria deler gerne ud af deres ideer og møbeldesign på deres Instagram-profiler, hvor du kan følge med i livet i og omkring den gamle skole og snedkerværkstedet.: @byloth og @marialoth.

Se køkkener med priser i RETRO serien

Bliv klogere på RETRO serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES