RETRO SERIEN

HERSKABELIG STIL
I MURERMESTERVILLAEN

Indretningen er rolig og stilsikker i den røde murermestervilla fra 1947. Camilla og André har holdt fast i patricierstilen med høje fodpaneler, hjemmebyggede radiatorskjulere og små krummelurer i messing – et stilvalg, der aldrig herskede tvivl om. Også det grå RETRO køkken blev med ét det rette valg til istandsættelsen af parrets fælles hjem. 

Det unge par var aldrig i tvivl om stilen i deres nye køkken, men det var først ved et besøg i Svane-butikken, at valget blev helt klart. ”Vi nåede ikke andet end lige ind i butikken, før André fik øje på RETRO køkkenet i grå og sagde ’Det skal være dét’ – og det var jeg helt med på”, fortæller Camilla om deres første møde med det nye køkken. 

Køkkenet er indrettet med et luftigt udtryk, hvor fronterne med rammelåge spiller en stor rolle i rummet. Fravalget af overskabe var et bevidst valg for at fjerne tyngden fra rummet og skabe et åbent køkken med ro og plads til kulinariske udfoldelser. Netop plads til madlavning var en vigtig faktor i valget af materialer og funktioner, fortæller Camilla: ”Vi elsker at lave mad og udfordre os selv – både i det salte og det søde køkken”. 

Indrettet med respekt for husets sjæl
Allerede inden parret flyttede ind, valgte de at sætte køkkenet i stand. ”Det var enormt vigtigt for os at være tro mod husets stil”, siger Camilla. Derfor troede de også begge, at valget ville falde på et køkken i en mere landlig stil, som ville være i tråd med husets bløde kanter og klassiske arkitektur.

Der hersker dog ingen tvivl hos Camilla og André om, at de har valgt helt rigtigt. RETRO køkkenet giver det ældre hus moderne kant uden at fjerne fokus fra sjælen i boligen. Fronternes nordiske udtryk kombinerer klassisk dansk design og skandinavisk enkelhed – et skarpt design som fanger blikket uden at dominere. 

 

Inspiration fra London
Mens André først faldt for det grå RETRO køkken, var det Camilla, som tog beslutningen om messinggrebene og den hvide kompositbordplade med marmor-look. ”Vi faldt over farve- og materialekombinationen i en butik i London for år tilbage, hvor det virkelig tiltalte os”, fortæller Camilla om baggrunden for valget. Sammensætningen af materialer giver køkkenet det moderne look, som parret ønskede. 

Med gennemgående messingdetaljer, smukke glaskarafler og moderne detaljer har Camilla fået indrettet køkkenrummet med varm kontrast til de grå og hvide overflader. Ønsket om at skabe et indbydende rum med varme og nærvær er blevet opfyldt, og når solen skinner ind ad vinduerne i Herning, reflekteres lyset flot i bordpladen og lægger et blødt lys på de grå fronter. De smukke trægulve er endnu en varm detalje – og med det lyse, grå tæppe i køkkenet, får rummet et sammenhængende udtryk, som Camilla nyder at stå op til: ”Køkkenet er mit favoritrum, og jeg er i starten ofte stået op om morgenen, før det var nødvendigt, for at have tid til at nyde en kop kaffe og kigge på mit fine, nye køkken.”  

Også i valget af elementer har Camilla og André været bevidste om deres ønsker. Alle skuffemoduller er valgt i bredden 90 cm, som giver symmetri og god opbevaringsplads i fravalget af overskabe. ”Vi har alt, hvad vi behøver – både i forhold til funktionalitet og udseende i køkkenet”, siger Camilla, som hurtigt udpeger sin favoritting ved køkkenet: Den hvide kompositbordplade med marmor-look er perfekt at arbejde ved og smuk at se på. 

 

Se køkkener med priser i RETRO serien

Bliv klogere på RETRO serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES