WBL SERIEN

SOMMERHUS I RÅ NATUR
PÅ BORNHOLM

Hvordan designes og indrettes et sommerhus på den smukkeste naturgrund på Bornholm? Enkelhed og godt design – i arkitekturen, møblerne og Svane Køkkenet.

Det var grunden og beliggenheden i den bornholmske natur, der gjorde hele udslaget, da familien købte et gammelt sommerhus. Efter et par år måtte det lade livet til fordel for et enkelt sommerhus tegnet til grunden, så naturen nærmest træder inden for.
Parret Henriette Schütze og Claus Dyhr og deres børn har en travl hverdag i København, og de elsker ferierne på Bornholm, hvor Claus kommer fra. Sommerhuset ligger på en fantastisk naturgrund på klippeøen med havet liggende for enden. Her kan de derfor træde direkte fra værelserne ud i naturen og bare nogle få skridt hen til enden af grunden, så kan de hoppe i havet.

Claus Dyhr fik ideen til huset og med hjælp fra en arkitekt blev stregerne til den unikke sommerbolig sat på papiret: ”Beliggenheden er enestående, ideen var netop at bygge et enkelt sommerhus, som blendede bedst muligt ind i naturen. Og omvendt hvor vi bedst kunne opleve naturen inden fra også,” fortæller Henriette Schütze. De høje grantræer og buskadset er bevaret, så grunden stadig har sit eget særpræg og rå natur.

Møbelagtigt udtryk

Længehuset er nok det mest enkle, man kan bygge, og enkelthed er ledetråden, der går igen. I valget af materialer og farver, i møblerne og køkkenet.

Husets hjerte er et stort rum med stue, spisestue og køkken. Svane Køkkenets WBL i hvidt er indrettet langs væggen modsat vinduerne. Med masser af skuffer og opbevaring i overskabene, giver det et praktisk og funktionelt køkken.
Det møbelagtige udtryk får køkkenet til at blende flot ind i det hvide rum, og det minder næsten om en skænk med reoler over. Den skulpturelle vandhane skiller sig ud og klinger flot sammen med de smukke kander og vaser. Klassiske danske designere som Arne Jacobsen, Wegner og Panton fylder det hvide rum flot ud og tilfører det karakter. Loftet går op i kip, og beklædningen, Troltext virker umiddelbar rå, men til gengæld understreger det stilen og bidrager til den gode akustik.

En særlig luksus er husets to toiletter, og begge er indrettet med Svane-elementer og det samme er garderobeskabene. Det giver ro og sammenhæng fra rum til rum.

De store vinduer kan let skydes fra, og så træder man ud på den brede terrasse med et par trin ned til haven. ”Her kan vi om sommeren sætte mobilen på stand-by og komme ned i gear som et godt modstykke til vores travle hverdag i København,” siger Henriette Schütze og tilføjer: ”Men også om vinteren, nyder vi at sidde inden for og føle os i pagt med naturen og dens kræfter.”

Se køkkener i WBL serien

Bliv klogere på WBL serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES