MASSIV RAW SERIEN

RÅT OG HYGGELIGT KØKKEN
I DEN GAMLE STATION

Moderne køkkendesign i Svane Køkkenets MASSIV RAW spiller flot sammen med stationsbygningens nationalromantiske stil fra 1900-tallet.

Indretningen af det lille køkken i den gamle stationsbygning i Søvind, hvorfra stationsforstanderen gennem et lille vindue i døren kunne holde øje med de ventende passagerer, bød på en speciel indretningsopgave. På få kvadratmeter skulle der tages hensyn til både en trappe og en skorsten.

”Det var lidt af en udfordring at få skabt et velfungerende og hyggeligt køkken med plads til alle hvidevarer, funktioner og opbevaring, men vi har fået en god og funktionel løsning, som vi er meget glade for,” fortæller Lissy Lund med tilføjelsen:

”Vi har endda fået plads til to stole og et lille bord, som kan hæves op i ståhøjde, når vi har gæster i køkkenet til en kop kaffe eller drink, mens middagen bliver færdig.”

Kærlighed ved første blik

De mørke elementer i MASSIV RAW, som indrammes af en tyk bordplade i hvid komposit, rammer meget præcist det udtryk og den stemning, som Lissy og hendes mand John drømte om. En stemning, som på en gang er rå, klassisk og elegant, og som på fornem vis omfavner rummet og dets skævheder og særheder.

På samme måde, som det var kærlighed ved første besøg i den nedlagte stationsbygning for 12 år siden, faldt Lissy også for Svane Køkkenets MASSIV RAW, første gang hun oplevede designet folde sig ud i forskellige medier ved lanceringen i 2018.

”Jeg forelskede mig i det mørke look og var ikke et sekund i tvivl om, at mit nye køkken skulle være Svane Køkkenets design,” fortæller hun.

MASSIV RAW kombineres med hvide S12 højskabe, der er indbygget omkring skorstenen, og rummer køleskab og ovn. Som kontrast til de mørke, speciallakerede fronter i massivtræ med markante åretegninger og det hvide køkkenbord står sorte elementer i hvidevarer, lågefronter på overskabe, vasken og Quookeren samt Bestlite-lamperne. 
Fra vasken nyder Lissy hele sommeren den smukkeste udsigt til havens blomsterpragt gennem de sprossede vinduer.

Arkitektur med historie

Den markante, røde stationsbygning rummer historien om jernbanens storhedstid. Horsens-Odder-Jernbane blev anlagt lige efter år 1900, og langs banen blev der bygget otte stationsbygninger. Flere af dem er helt ens, og alle er tegnet af Statsbanernes daværende chefarkitekt, Heinrich Wench, der satte sit nationalromantiske præg på en lang række stationsbygninger over hele landet og også kendte bygninger som Københavns Hovedbanegård og Århus’ godsbanegård.

Siden nedlæggelsen af jernbanen i 1969 har stationsbygningen fungeret som et privat hjem, og Lissy har med sin fine fornemmelse for gamle og antikke glas, møbler og lamper indrettet et meget personligt hjem, der knytter tråde 100 år tilbage, og som tjener den oprindelige bygningsarkitektur til ære.

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES