UNIK SERIEN

MINIMALISTISK MEN MED RUM
TIL LIVSGLÆDE OG UDFOLDELSE

Ingen legetøj ligger og flyder på stuegulvet. Ingen ledninger hænger og dingler, og når man træder ind over dørtrinnet hos Jørn Johansen og Henriette Crone Fuglsang spoleres førstehåndsindtrykket hverken af vildfarne ledninger, skæve cd-racks, sorte spillekonsoller eller bunker med gamle aviser! Alt er nemlig gemt væk, eller kan hurtigt blive det. Legetøj, cd’ere og bøger er i stuen gemt væk bag meterhøje, hvide skabsfronter, som er lette at åbne og lukke.

Arkitekt Jørn Johansen, der til daglig leder af det succesfulde arkitektfirma Arkitemas konkurrenceafdeling, bekender sig nemlig hundrede procent til det minimalistiske og transparente. Den filosofi er rendyrket i ombygningen af familiens egen bolig, hvor han virkelig har haft mulighed for at omsætte sine mange ideer til virkelighed.

Jørn og Henriette ledte længe efter den helt rigtige villa i det eftertragtede Kongsvang-kvarter, der ligger tættest på Aarhus. De var nemlig på udkig efter en grund med tilladelse til at bygge op i fuld førstesals-højde. Tålmodighed belønnes som bekendt, og en dag dukkede den helt rigtige gulstens-bungalov fra 30’erne op – endda i en nedslidt, original udgave. Villaen bestod af mange små, mørke rum, men det fik Jørn hurtigt ændret til store, sammenhængende rum med fuld højde i stuen og masser af lysindfald fra loftshøje vinduespartier. ”Det er fantastisk at kunne se op i himlen og følge farveskiftet i løbet af dagen,” siger Jørn Johansen. Højtalerne er bygget ind i loftet. Bøger, spil og legetøj er gemt bag den høje hvide skabsvæg, der fylder en hel langside i stuen, og som samtidig skjuler trappen til henholdsvis kælderen og førstesalen. 

Rendyrket minimalisme Køkkenet er rendyrket minimalisme i hvide, enkle elementer med supertynde hvide Coretop-bordplader, der nærmest svæver. Høje skabe og brede skuffer gør det let at skaffe mel, sukker, gryder og køkkenmaskiner af vejen, så bordpladen med den indbyggede vask hurtigt fremstår helt ryddelig – kun et par dekorative olier og eddiker fremme.Kogepladerne er nedfældet i bordpladen, køleskab og fryser gemt bag hvide skabsfronter. Højtaler og lamper er indbygget i loftet, og her gemmer emhætten sig også.

Køkkenet er ikke stort, men superfunktionelt. Det er trukket lidt væk fra det store alrum, men alligevel med åben forbindelse, så Henriette og Jørn kan følge med i, hvad ungerne laver omkring det moderne langbord i varm douglasfyr. Et langt bord, som Jørn selv har tegnet og fået lavet hos en snedkermester. ”Vi har længe drømt om at få et meget langt spisebord, hvor vi har plads til mange mennesker. Mange af vores venner har også flere børn, så vi bliver hurtigt ti til tolv til spisning,” fortæller Henriette.

Omkring spisebordet står Charles Eames hvide stole, der igen er tilført varme og hygge med hvide lammeskind. Selv varmekilderne er indbygget i gulvet. Til gengæld er brændeovnen pakket ind i et overdimensioneret, forkromet rør, der i fuld loftshøjde, skaber en skulpturel effekt som kontrast til det varme trægulv.

Se køkkener med priser i UNIK serien

Bliv klogere på UNIK serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES