BASE SERIEN

DESIGN OG FUNKTION
TILSAT PERSONLIGHED OG CHARME

Jens og Lone Barslund arbejder nemlig professionelt med design og indretning. Han er uddannet indretningsarkitekt og skriver om boliger og design til bl.a. Bo Bedre og Berlingske. Hun er uddannet arkitekt og giver gode råd om indretning i brevkasser og artikler, og udarbejder indretningsløsninger for private og firmaer.

Parret har realiseret manges drøm om en patricia-lejlighed på Frederiksberg, der har afløst et stor byggeforeningshus i Valby. Fra starten har det vigtigste for dem været at skabe et funktionelt køkken-alrum, hvor de både kunne hakke grøntsager og koge fonde, mens de følger med i diskussionen omkring spisebordet. Det var vigtigt for os at få skabt et stort køkken-alrum, hvor hele familien kan samles, mens der laves mad og diskuteres. I det gamle hus havde vi et skønt rum, og spørgsmålet var, hvordan den samme stemning og stil kunne genetableres på 3. sal," fortæller Jens.

Barslund Blik for mulighederne

Der var ikke meget velhaveri eller bourgois over lejligheden ved første besigtigelse. Fem studerende delte husleje, boligareal og toilet! Boligen og indretningen bar stærkt præg af de mange beboere, et stort slid og deres forskellige smagsretninger. At skrive under på slutsedlen krævede derfor ikke bare lyst til at gå i gang med et håndværkertilbud, men også et blik for mulighederne i rummene.

Jens og Lone har prøvet at bygge om før og tog fat fra grunden. Alt er blevet renoveret – fra gulve til vægge, fra bad til køkken. Som bekendt er herskabslejligheder oprindelig indrettet med små, afsidesliggende køkkener, og den eneste mulighed for at skabe plads var at slå køkken og soveværelse sammen. De to rum var dog adskilte af et lille badeværelse, der måtte ofres og rives ned. Resultatet er et dejligt, stort og lyst køkken-alrum med vinduer i begge sider. Det danner nu rammen om udfoldelserne i køkkenet og familiens hyggelige måltider omkring det store spisebord.

Køkkenet er virkelig indrettet med sans for både de funktionelle linjer og de æstetiske detaljer. Valget af Svane Køkkenet var naturligt, fordi det har et godt design og masser af funktionelle detaljer: Mange begår den fejl at placere køkkenbordet foran vinduet, men det har vi undgået ved at lave en hjørneløsning. Det giver os også mulighed for senere at få lavet en altan ud for køkkenvinduet. 

Bordplade og skabselementer er monteret omkring et hjørne, med komfuret placeret ved vinduessiden, så der kommer et godt arbejdslys ind. Helt centralt placeret er den store køkkenø med den flotte og superpraktiske bordplade i hvid Coretop med indbygget vask, der giver god mulighed for at snakke med, mens man står og skyller, hakker, snitter og blender. Vasken er med stor omtanke placeret på stuesiden. Det giver en god arbejdsplads, og gør det nemt at følge med i samtalen omkring spisebordet", forklarer Lone Barslund. "Det ville skabe afstand, hvis vi i stedet havde placeret komfuret her.

Det enkle hvide Svane køkken, glider naturligt ind i helheden, og giver plads til de fine detaljer som de smukke glaskakler, der spiller i changerende blålige nuancer, de veldesignede lamper og den overdimensionerede vandhane. Her er der ingen tyngende overskabe, kun åbne hylder med kander og krukker til pynt og nytte, placeret i tilfældig orden! Til gengæld er der masser af høje skabe indbygget i entreen, og helheden fuldendes af Svane elementerne i det nyrenoverede badeværelse.

Fra Svane Køkkenet kom der en erfaren montør, som kunne tilpasse alle elementer til de skæve mål og mure, som der jo er i en gammel lejlighed. Det var et meget stort plus," siger Jens Barslund.

Se køkkener i BASE serien

Bliv klogere på BASE serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES