BASE SERIEN

ET SVANE KØKKEN I NORDISKE FARVER
EN STØVBLÅ DIALOG MED NATUREN

Hav og lys er trukket helt ind i rummet hos Kristin Björk og Hans-Christian, som har indrettet deres Svane køkken med nordiske farvenuancer og naturmaterialer, som skaber en nøje afstemt dialog mellem inde- og uderum. 

I pagt med naturen

For få år siden flyttede Kristin Björk og Hans-Christian ind i deres nye hus – smukt placeret på en skrånende naturgrund ved vandet nord for Fredericia. Kristin Björk, som er kunster og ejer Galleri Björk, er vokset op på Island, og da muligheden for at bygge en bolig ved vandet bød sig, var det som at komme hjem igen – så de slog til! I samarbejde med en lokal arkitekt, som hjalp dem med at tegne huset efter den nordvendte grund og lysforhold, fik de skitseret deres kommende hjem. I 2015 kunne de åbne dørene til deres selvbyggede hus, der er bygget i pagt med naturen, og som emmer af nordisk elegance og sans for materiale- og farvevalg.

Det store køkkenalrum er husets hjerte – gennem de store vinduespartier bliver naturen trukket med indenfor, hvor nuancer af himmel og hav reflekteres i det støvblå BASE Colour køkken fra Svane. Langs den ene væg strækker en lang bordplade sig, mens en nærmest møbelagtig køkkenø med egetræsramme agerer overgang til rummets spiseafdeling.

Farver og naturmaterialer i afstemt dialog

”Naturen var vores inspiration da vi skulle indrette køkkenet – vi færdes meget ved vandet, og jeg havde fundet en fjer i en gråblå farve, som blev inspiration for vores farvevalg. Med de blå fronter får vi ude og inde til at tale sammen - naturen forandrer sig hele tiden, og det samme gør farven på vores køkken afhængig af årstid, lys og vejr,” fortæller Kristin Björk om valget af det støvblå køkken.

Parrets fornemmelse for farver, strukturer og materialer skinner igennem i hele rummets indretning – her er alting nøje afstemt. Beige marmorgulve, råt læder, egetræsbordplader og drivtømmer spiller flot sammen med den støvblå farve og skaber en levende indretning, der udstråler sammenhæng, varme og stoflighed.

”Vi ville gerne have det sanselige ind i huset med det samme, og derfor havde vi meget fokus på lys, farver og naturmaterialer. De forskellige ting i rummet skaber personlighed, men råber samtidig ikke af hinanden, og giver på den måde plads til græsset, havet og himlen udenfor. Farven på køkkenet giver karakter til rummet, og er mere blød end for eksempel et hvidt eller et sort køkken,” fortæller Kristin Björk.

For at skabe en konsekvent linje i boligen har Kristin Björk og Hans-Christian valgt at lade det bløde marmorgulv være gennemgående i hele huset, ligesom støvblåt inventar fra Svane Køkkenet også går igen i hele boligen - soveværelse, gæsteværelse, badeværelse, kontor og entré. En modig og konsekvent indretning, hvor farver og materialer indgår i en naturlig dialog med hinanden.

Se køkkener i BASE serien

Bliv klogere på BASE serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES