S12 SERIEN

FORTIDEN MØDER NUTIDEN
ET ENKELT DESIGN

Skagens gamle præstegård er moderniseret med stor respekt for historien og husets oprindelige arkitektur. Indretningen afspejler ejeren, Bo Geislers passion for god bygningskunst, godt design og kunst.

En moderne bronzeskulptur af en frygtindgydende kriger af kunstneren byder velkommen til den moderne version af Skagens gamle præstegård og en havmåge i trægiver fra en hylde over døren sit besyv med, inden du træder ind i selve husets hjerte; Et rum med køkken, spisestue, lounge og en særlig opholdsstue.

Modsætningerne spiller, og fortiden møder nutiden i den opdaterede version af præstegården. Den blev opført i 1925 med inspiration fra Skagens-arkitekten Ulrik Plesners klassiske byggestil og udgjorde i en årrække præstefamiliens bolig og lagde stuer til flere generationer af konfirmander. Med stor respekt for fortiden har den innovative erhvervsmand Bo Geisler i tæt samspil med arkitekt Mogens Kassow forvandlet til præsteboligen til en moderne og funktionel bolig med erhvervsafdeling:

”Det har været min drøm at få lov til at renovere præstegården i et samspil med arkitekten. Det har været en spændende proces,” fortæller ejeren, der har rykket adressen fra København til Skagen.

Da præstegården første gang blev sat til salg af menighedsrådet i Skagen, som ikke havde råd til at drive og vedligeholde huset som præstegård, blev den solgt til anden side. Men i 2012 opstod muligheden for at erhverve præstegården. Bo Geisler slog til og gik straks i gang med at tegne og lægge planer for den gennemgribende renovering, ude og inde. Et byggeprojekt, som stod på i et år.

Køkkenet et kapitel for sig

Hvert eneste rum er indrettet med omtanke, sikker stilfornemmelse og respekt for det oprindeligt. Hvert rum har fået sin egen karakter og sin egen historie, som fortælles med kunst, sjove indfald og spændende materialer.

Køkkenet er et kapitel for sig selv. Indrettet med Svane Køkkenets arkitekttegnede S12 i et enkelt design, et tyndt korpus, og et møbelagtigt udtryk, som står flot i det store rum.

Et langt køkkenbord langs ydervæggen, under de hvidsprossede vinduer gør det muligt at følge med i livet på gårdspladsen, mens maden tilberedes.

Modsat står en aflang køkkenø med front mod spisestuen som er specialdesignet.
Den tynde, hvide bordplade i composit-sten fader over i en helt speciel møbelplade i højglanslakeret træ. Træets smukke åretegninger står knivskarpt, og det varme træ, som også beklæder fronten ind mod spisestuen skaber en naturlig overgang til stuen og møblerne.

Let, luftigt og enkelt fremstår køkkenet, uden overskabe, men med masser af opbevaring i de indbyggede højskabe for begge endevægge. Hvidevarerne er Gaggenau, og helt specielt er også det indbyggede vinkøleskab.

Moderne og klassisk Skagens-kunst

Overalt er der tænkt over både helheden og detaljerne.
En muret pejs fungerer både som hyggespreder i de kolde vinteraftener og som rumdeler mellem spisestue og køkken. Det hvide langbord indbyder til masser af gode Skagens-frokoster og middage sammen med gode venner.

Det enkle og hvide danner sammen med det smukke egeparketgulv i sildebensmønster en fin baggrund for de mange kunstværker, som afspejler Bo Geisler passion for både klassisk og moderne kunst, for oliemalerier, skulpturer og glas fra de lokale glaspustere.

Mens spisestuen og køkkenet prydes af moderne kunstnere, så er dagligstuen hjemsted for en samling kendte Skagens-malere, som tilfører et historisk vingesus til den hyggelige stue.

Vinkælder i bunkeren

Overalt i præstegården, ude og inde, er indretningen stilsikker, men med et twist. Badeværelserne er enkelt indrettet med Svanes S12, hvide bordplader og lyse marmorfliser. Men i brusebadet er indbygget et hvidt tv, så man ikke går glip af nyhederne.

Et stort rum er indrettet til et vaskeægte drengeværelse med et stort billiardbord, spillemaskiner og bar. I en tilbygning ligger kontoret, hvor Bo Geisler styrer byggeprojekter og andre aktiviteter.

På gårdspladsen risler vandet ned af en sort, granitblok, og i den smukt anlagte have har Bo Geisler opført et hvidt orangeri. Bag huset ligger en gammel bunker, og her har fantasien også fået frit løb. Den er i dag indrettet til vinkælder med sand på gulvet.

”Jeg synes vi har ramt en stemning og en stil, som viser respekt for den oprindelige byggestil, som Ulrik Plesner skabte”, siger Bo Geisler.

Se køkkener i S12 serien

Bliv klogere på S12 serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES