S12 SERIEN

DANSK MØBELDESIGN I BERLIN

Indretningsarkitekten Stefanie Conje forelskede sig i Svane Køkkenets S12 på en sommerferie i Danmark. Den moderne køkkenklassiker er nu hovedpersonen i et fantastisk historisk hus lidt uden for Berlin fyldt med kontraster, fine detaljer og masser af design.

Når man står foran en gennemgribende renovering af et ældre hus er der mange projekter at tage fat på. For familien Conje var det primære at få lavet det store centrale rum i huset med køkkenet som hovedperson. Grundet Stefanies profession og store interesse for indretning og design var det en omfattende og lang proces at styre sig ind på hvilket køkkendesign, der skulle fungere som husets hjerte.

Familien var på en sommerferie i Danmark, og mens resten af familien travede en tur i regnvejret faldt Stefanie over Svane Køkkenets S12 annonce i et dansk interiør magasin. Da familien kom retur var meldingen: "Jeg har fundet vores køkken", fortæller Stefanie. "Jeg havde fundet nøjagtig dét, som jeg havde ledt efter i lang tid - de enkle linjer, den fine ramme, nordisk renhed, rolige former, det grebsløse design, funktionelle detaljer". For Stefanie gik alt op i en højere enhed med Svane Køkkenets S12, som i den grad står flot og karakterfast som et møbel til madlavning i det historiske hus fra 1892.

Målet var at finde et køkken udover standard, fortæller Stefanie. "Jeg holder meget af usædvanligt, karakteristisk design og ting fra loppemarkeder med masser af historie. Derfor var det vigtigt for mig at finde et helt enkelt, stringent køkken med rene linjer og et klart udtryk som kontrast til vores rå gamle vægge, som jeg ville bibeholde i huset. Det har ligeledes været vigtigt for mig at finde et køkken med elementer, der har nøjagtig den samme farve på fronter, bordplade og korpus. Det er en meget vigtig detalje for mig, og det har S12 i den grad indfriet. Det er flot forarbejdet og godt håndværk", siger Stefanie. "I Tyskland er det svært at finde og få til at gå op i en højere enhed med mindre du vil betale rigtig mange penge" tilføjer Stefanie.

Huset oser af sjæl og kontraster med mange fine detaljer, som er velbevaret og i respekt for husets historie. Huset ligger i 30 min. kørsel væk fra Berlin centrum i det gamle Østtyskland. "Vi flyttede hertil for et par år siden, da vi faldt for den landlige idyl og lokalsamfundet udenfor Berlin. Vi er stadig tæt på byens mange kulturelle tilbud og attraktioner, og kan tanke op her efter behov. Vi kan samtidig have fuld fokus på det nære familieliv i lokalsamfundet, som vi sætter stor pris på. 

S12 køkkenet står som en naturlig hovedperson i det 28 m2 store rum, som på husets gamle tegninger blev betegnet som "salonen". Husets daværende køkken var forvist til et noget mindre og mørkere rum mod nord ud mod haven. Stefanie så straks mulighederne i det store rum mod syd og ønskede at udnytte det flotte lysindfald fra de store vinduer. De besluttede sig derfor for at åbne op og flytte køkkenet til en mere central plads i huset. Rummet fungerer i dag som samlingspunkt for ægteparret Stefanie og Christian og deres datter på 20 år og søn på 3 år. Her mødes de, forbereder måltider, spiser sammen, læser, maler, leger, deler hverdagens begivenheder og nyder pladsen til at være familie. Stefanie fortæller med et smil på læben, at grundet den centrale placering af køkkenet, som også ses fra fortovet, vinker naboerne ofte ind og mener at siden køkkenet er kommet til, ser det gamle hus mere venligt og beboet ud. Så man kan i den grad sige at S12 køkkenet har haft en positiv effekt på huset, husets beboere og ja, selv naboerne!

S12 køkkenets stringente linjer og enkle udtryk med den praktiske 20mm tykke coretop bordplade møder de rå vægge i flot samspil med den gamle kamin i hjørnet og den komfortable chaiselong, som er en del af de velvalgte detaljer i rummet. Køleskabet er bevidst trukket tilbage og indbygget i væggen for ikke at tage fokus fra de lange fine linjer i S12 køkkenet. Bagsiden af køleskabet fungerer praktisk som et spejl i entréen, hvor der i øvrigt er en fin detalje med en blyindfattet rude med en svane over døren!

Der er masser af funktionelle detaljer i S12 køkkenet og masser af plads til køkkenredskaber, gryder og skåle, som fungerer perfekt både til en hektisk hverdag og til større familiemiddage. Stefanie fremhæver de smalle topskuffer i de store skuffer til krydderier og til bestik. Der er effektivisering af plads og meget anvendeligt i hverdagen. Ligeledes er de fine Svane træbestikindsatse, som er håndværksmæssigt flot bearbejdet, en fryd for øjet. En anden fin detalje er det indfræste S12 greb, der er fuld integreret som et smart frontudtræk på køleskabet og opvaskemaskinen. Det giver et æstetisk udtryk på de hvide lakerende fronter, der er fuldmalede og meget praktiske at rengøre.

Alt i alt har S12 køkkenet fuldendt dette leverum og madværksted, som familiens centrale sted i det gamle historiske hus. "Vi nyder hverdagen i køkkenet og bruger stort set ikke stuen, da køkkenet er det helt naturlige samlingspunkt for familien. Det smukke S12 køkken med de rene linjer nyder vi hver dag og synes at det hele er gået op i en højere enhed på denne fantastiske køkkenrejse, som startede på en regnfuld dag i Danmark", slutter Stefanie og bemærker at foråret er kommet til Berlin og solens stråler oplyser køkkenet med et flot lys fra de store vinduespartier i "salonen".

Berlin er en millionby og et kulturmekka uden sammenligning. Byen er synonymet på "Multi-Kulti" begrebet, hvor mange kulturer mødes, og hvor man virkelig mærker historiens vingesus. Berlinerne har om nogen en historie i rygsækken, som vidner om mange begivenheder før og efter murens fald i 1989. Byen emmer af storhed, nærhed, åbenhed og frihed. En by man kun kan forelske sig i med de mange forskelligheder, kontraster og oplevelser, som man bliver mødt med.

Se køkkener i S12 serien

Bliv klogere på S12 serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES