S12 SERIEN

ET S12 KØKKEN MED
KNASTER OG KONTRASTER

Hvidt og mørkt, stilrent og rustikt, nyt og gammelt. Alt sammen forenet i ét køkken. I det smukke nyrenoverede tofamiliehus fra 1890, er alt gennemtænkt ned til mindste detalje. Med sin røde, rå murstensfacade og sorte vinduer, står huset i Valby omkranset af den mest vidunderlige gårdhave. Indenfor er gamle, rå træmøbler kombineret med Svane Køkkenets S12 designerkøkken, som skaber både personlighed og skarpe kontraster.

Når man træder ind køkkenet, er man ikke i tvivl - her bor en kvinde der har fingeren på pulsen, når det kommer til indretning. Mette Helena Rasmussen, 31 år, bor i Valby med sine to børn, Villa Malou på seks, og Johs på et år. Til daglig arbejder hun blandt andet som boligstylist og boligblogger for BoligLiv, og desuden er hun indehaver af butikken og webshoppen Retro Villa. De kreative talenter folder hun smukt ud i det nye S12 køkken, hvor hun modigt leger med kontraster og mixer nyt med gammelt.

Mette Helena var turen rundt til mange køkkenforhandlere, da hun for et års tid siden skulle købe nyt køkken.: ”Jeg havde en drøm om et køkken i farver, men lige meget hvor jeg kom, og hvilke køkkener jeg blev præsenteret for, så var jeg faldet for det hvide elegante S12 køkken med det møbelagtige udseende.”

Kulør på kakler

Mette Helena endte med at lade forelskelsen til S12 køkkenet sejre. Drømmen om et kulørt køkken blev alligevel til virkelighed, da hun i stedet valgte at male den ene væg i en mørk kulfarve og placere blå, spanske lavasten på samme væg som en skarp kontrast til det hvide stilrene køkken. ”Den mørke væg giver oplevelsen af et farvet køkken, og så kan jeg jo altid male det om, når jeg bliver træt af det. Svane Køkkenet er tidsløst, så det kan styles på mange måder, ” forklarer hun.

Det var ikke kun enkeltheden og de rene linjer, som Mette Helena faldt for. Hun er specielt begejstret for de grebsfri skuffer, som åbnes med et let tryk. Det gør det nemt at arbejde i køkkenet, hvilket også var et af kravene: ”Det eneste tidspunkt, hvor skufferne kan være upraktiske, er de fredag aftener, hvor jeg elsker at nyde et glas god rødvin siddende på gulvet i køkkenet. Så kan det være lidt problematisk, når man læner sig tilbage og skufferne åbner op i ryggen,” smiler hun og understreger, at hun elsker at bruge tid i sit køkken.
 

I en hverdag, hvor tingene skal gå stærkt, er det vigtigt, at køkkenet er så funktionelt som muligt. Men samtidig skal det også være et rart sted, hvor familien kan samles og hygge sig. Kogeøen i midten af køkkenet er blevet samlingsstedet, mens den lange bordplade langs væggen opfordrer til, at flere kan lave mad sammen. Her forenes kontrasterne igen, da den ene af bordplade er mørk granit, mens den anden er en hvid coretop bordplade. 

Skæve detaljer og praktiske løsninger

Køkkenet er i det hele taget et godt eksempel på, hvordan praktiske løsninger også kan være en fryd for øjet. Det er monteret med to håndvaske, så det er nemt at skylle grøntsager i den ene og klare opvasken i den anden. Emhætten er diskret gemt væk i loftet og styres med en fjernbetjening. Både køleskabet og ovnen er integreret i køkkenet. Køkkenet er på mange måder et skægt mix af sjove detaljer som eksempelvis barstolen eller bordbenet, som hun selv har savet af et gammelt bord der passede i højden.

Selv for en garvet boligstylist som Mette Helena var det en udfordring at indrette husets mange skæve vinkler. Heldigvis havde Svane Køkkenet nogle tricks i ærmet, som Mette Helena var meget begejstret for: ”Jeg oplevede en vildt god service. De havde mange ideer, som er endt ud i nogle rigtig gode løsninger. Og så monterede de selvfølgelig det hele for mig.”

Det nye Svane køkken står i dag som en smuk ramme for Mette Helenas sammensætning af farver, naturmøbler og andet interiør. Samtidig er det blevet et køkken, som hun og familien elsker at være sammen i. Boligstylisten mener, at det hele handler om at tage udgangspunkt i noget enkelt og smukt, og så turde gøre det sjovt og anderledes. Mette Helenas S12 køkken viser, at et hvidt køkken bestemt ikke behøver at være lig med et kedeligt køkken.

Se køkkener med priser i S12 serien

Bliv klogere på S12 serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES