UNIK SERIEN

RÅT OG TIDLØST
ROMANTISK KØKKEN FIK FEMININT TOUCH

Huset var for lille, men beliggenheden midt i den storslåede nordsjællandske natur afgjorde huskøbet for Joe og Bolette Emborg, der nåede at installere et nyt Svane køkken i huset, før de bestemte sig for at rive huset ned.

”Køkkenet var lidt af et skabshelvede med masser af over-, under- og højskabe. Men Svane køkkenet var kun nogle få år gammelt, og jo en rigtig god kvalitet. Så vi syntes det var synd bare at rive det ned.”

Det var beliggenheden midt i det åbne landskab i Nordsjælland, som Bolette og Joe Emborg faldt pladask for allerede ved første besøg. Den store parklignende grund, der er omkranset af høje træer og med udsigt til de store vidder, opvejede så rigeligt, at selve huset med sine 100 kvm. var lige det mindste til parret og deres seksårige søn Conrad.

En arkitekt fik til opgave at tegne en tilbygning med flere værelser, og i mens indrettede de et nyt, romantisk Svane køkken i hovedhuset. I samspillet med arkitekten opstod imidlertid ideerne og visionerne om at bygge et nyt hus, som kunne indpasses i den storslåede natur.

Tilbygningen blev droppet og i stedet besluttede de sig for at starte helt forfra med at rive det oprindelige hus ned, tegne og bygge et nyt.

Joe Emborg er entreprenør og kunne selv bygge det nye hus, og Bolette Emborg arbejder med design og mode i sin egen modebutik Emborg i Vedbæk, så hun vidste lige præcis, hvordan stilen skulle være.

Klassisk træhus

Det sorte træhus i to etager, med hvide, sprossede vinduer falder smukt ind i den rå natur og alt det grønne, der omgiver huset. Både uden for og inden for er der højt til ”loftet”. I hovedhuset træder man næsten direkte ind i ét stort fælles rum, der er helt åben til kip. Med en indbygget pejs som omdrejningspunkt forenes det romantiske køkken, spisestuen og dagligstuen i det lyse og lette rum, hvor gulve, døre, vægge og trapper er holdt helt i hvidt:

”Vi ønskede at skabe et lyst og stemningsfuldt rum, hvor vi også kan være sammen, når vi er i køkkenet eller stuerne,” fortæller Bolette Emborg.

Naturen er trukket med ind i rummet med rå elementer og desuden har Bolette drysset et feminint touch hen over det hele:

”Jeg elsker at kombinere det rå med det mere romantiske og feminine. Det er også den stil, som kunderne kan opleve i min butik,” fortæller butiksindehaveren.
 

Køkkenet genbrugt

Det nye køkken fra Svane blev omhyggeligt taget ned i det oprindelige hus og genopbygget i det nye hus. Det tidsløse Svane UNIK Hvid blender fint i den mere romantiske stil.

Høje træpaneler i køkkenet er med til at skabe stemningen som et moderne landkøkken med hvide elementer og træbordplade. Franske jernstole ved siddepladsen i køkkenet og rå bambusstole omkring spisebordet er med til at give køkken og spisestue kant og kontrast.

”Vi synes, at vi har fundet en god balance og en dejlig let stemning, som skaber sammenhæng mellem ude og inde,” fastslår Bolette Emborg.

Er du også interesseret i at få tegnet et romantisk landkøkken til dit hus - eller sommerhus - så kom ind i din lokale Svane køkkenbutik og få gratis råd og vejledning.

Se køkkener i UNIK serien

Bliv klogere på UNIK serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES