UNIK SERIEN

SUBLIMT AFSTEMT UDTRYK
KØKKEN KLÆDT I LAK OG LÆDER

Stilen er cool hele vejen igennem fra kælder til kvist i den klassiske murermestervilla i Rungsted.

En helt klassisk rødstenvilla i Rungsted udgør de ydre rammer for familien Wangs hverdag. Men indvendig stikker stilen ud fra det klassiske. Det enkle Svane køkken i hvid højglanslakering står som en flot baggrund for legen med materialer som bordpladen af lavasten, keramiske kakler og læderfliser!

Med stilsikker sans for farver og materialer har husets ejer Ulrik Wang, der ejer indretnings- og møbelfirmaet 1000Chairs og Alphenberg leather tiles Scandinavia Aps, renoveret og indrettet familiens bolig.

Den røde murermestervilla fra 1936 blev ved overtagelsen i 2009 udvendig istandsat og pudset op, og indvendig fik boligen den helt store tur. I dag fremstår boligen som en moderne familiebolig indrettet præcist til familiens behov og med en helt personlig stil.

Køkken med kant

Køkkenet er centralt for mange af familiens aktiviteter i hverdagen. Derfor skulle der også være åbent til spisestue og stue. Mure blev revet ned for at åbne det tidligere lukkede køkken, så det blev dobbelt så stort og samtidig en integreret del af spisestuen. Halvdelen af muren ind mod spisestuen fik dog lov at blive stående:

”Mange foretrækker helt åbne køkkener, men vi er glade for at have en lille smule adskillelse. Vi har mange gæster, og så er det rart at kunne gemme rodet lidt af vejen, mens vi spiser middagen,” siger Ulrik Wang.

Køkkenet er indrettet med et 6,5 m langt køkkenbord langs den ene væg, og på den modsatte side er de hvide højskabe bygget 10-15 centimers ind i væggen for at få plads i det smalle køkken. Højskabene fortsætter ud i et køkkenbord, som afsluttes af en bordplads. En Ø, som Ulrik og Mette Wang og deres tre børn faktisk er mest glad for:

”Her sidder ungerne og laver lektier og hygger sig, mens vi regerer i køkkenet, og vores gæster får en drink før middagen og vi spiser morgenmad eller en let aftensmad her. Det fungerer utroligt godt.”

Spil  med kontraster

Ulrik Wang har valgt enkle Svane elementer i UNIK i hvid højglanslakeret og de flotte, 120 cm brede skuffer. Fronterne får flot modspil af bordpladen i lavasten fra Made a Mano, og fra samme sted kommer de keramiske kakler i brune og grå nuancer med et enkelt mønster over kogesektionen. Den ekstra store Thermex emhætten er beklædt med fliser i læder, Alphenberg Leather Tiles, som også sidder på basen på Øen med bordplads og ligger på gulvet, i et smukt sildebensmønster:
”Læderet er meget blødt at gå på, og samtidig er det meget robust og får et råt look. Det vaskes med vand og det får selvfølgelig patina med tiden og bliver flottere og flottere,” fortæller Ulrik Wang, der selv er distributør i Skandinavien af Alphenberg Leather Tiles. Desuden ejer han møbelvirksomheden 1000Chairs i Hellerup, som har alt design til huset.

Siddepladsen har en bordplade i hvide glaslakeret lavasten som med tiden er krakeleret lidt og den har med et japansk mønster malet ovenpå. Det er også lidt råt i looket og det står i flot kontrast til de brune læderfliser. Omkring bordet står to forskellige barstole, og det er med til at understrege kontrasterne. Stilen rundes af med de store, runde Mirror balls lamper fra Tom Dixon.

Se køkkener i UNIK serien

Bliv klogere på UNIK serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES