WBL SERIEN

KØKKENKLASSIKEREN WBL
SKABER ROEN I LONDON

Margaret Bursa, arkitekt ARB og partner i firmaet Archmongers Architects, som forhandler Svane Køkkenet i London, har mærket på egen krop sammen med firmapartneren Johan Hybschmann, arkitekt MAA, hvor spændende og ligeledes hvor udfordrende at en total bolig renovering kan være. Køkkenvalget faldt på det klassiske WBL for at skabe roen og de enkle linjer i stueetagen.

Projektet gik ud på at omforme et typisk 60´er hus, og bruge huset til at teste en masse detaljer af for tegnestuens kunder. Planen var at lege med materialer og brugen af moderne tekniske fabrikations metoder til at omforme dette mindre pæne 60’er hus til en moderne bolig med respekt for husets historie. Denne type 60’er hus er ikke den mest eftertragtede i London, men disse huse er på mange måder meget oplagte til nutidens levestil, da der er mulighed for at rive al interiør ud af huset uden nogle strukturelle problemer. Alle 3 etager blev totalt omformet og underetagen blev udbygget, men der er stadig mange spor af den oprindelige form i huset.

London er generelt så tætbygget, at det er meget sjældent, at der er mulighed for at bygge et nyt enfamilieshus helt fra bunden, specielt med de skrappe regler for hvad man må rive ned. Derfor er alle boligsøgende på udkig efter nye måder at omforme Londons eksisterende huse til nutidens behov. Tegnestuen har i en årrække specialiseret sig i at ombygge disse hustyper i London med anderledes og logiske metoder, og dette hus viste sig at være en perfekt ramme for mange af de løsninger, som de 2 partnere holder mest af. 

Ifølge Margaret og Johan passer Svane Køkkenets elementer meget naturligt ind i disse rammer grundet den høje grad af tilpasningsmuligheder Det elegante WBL køkken skaber ro i husets nederste etage, hvor alle metoder og materialer spiller op mod hinanden. Gulvet i det det lange rum består af gule gulvtegl, en trappe i lys rød beton og grøn-lakeret stål, et loft/tag lavet at en åben letvægt stål/træstruktur, marmor, glassten samt en række farverige møbler. Det hvide køkken skaber en rolig baggrund, som samtidigt virker som en virkelig praktisk arbejdsplads og opbevaringsrum. Det lille indhak var designet specifikt til den klassiske danske EJ220 sofa, og Svane Køkkenets dybe overskabe skaber rammen for den praktiske hule. 

Rummet i den nederste etage er relativt smalt, og derfor faldt valget på væghængte køkkenelementer på langsiden. Gulvteglen ses under køkkenet, hvilket visuelt giver rummet mere brede, og køkkenet ser også virkelig elegant ud uden sokkel. 

Alle materialer er udvalgt, forarbejdet og brugt, så de passer til deres funktioner. Gulvet er stærkt og tungt. Stål og træ er brugt til steder, hvor spinkel lethed er i fokus. Det har skabt paletter af naturligt og logiske løsninger. Derfor passer de smukke asketræsskuffer rigtig godt ind. Det er en visuel overraskelse, som passer så præcist ind i resten af huset, hver eneste gang man åbner de hvide skuffefronter. 
Den rolige baggrund gælder også i husets øverste etage, hvor de smukke S12 opbevaringsskabe danner en ren baggrund til den komplekse krydsfinertrappe til tagterrassen. Trappen er sammensat af over 100 dele af cnc-skåret dele, og den står i skarp kontrast til resten af overetagens rene udtryk samt det oprindelige 60’er gelænder, som er bibeholdt som en hukommelse tilbage til husets historie. Svane Køkkenet er også anvendt i overetagens badeværelse som ramme over og under det grønne marmor indskud til vasken.  
 
Tegnestuen Archmongers Architects har brugt Svane Køkkenet i flere projekter, og arkitekt parret udtrykker afslutningsvis, at det er virkelig nemt at skræddersy de elegante kvalitetskøkkener med udfordrende materialevalg uden at ødelægge projekternes budgetter.

Se flere projekter og kontaktdata på www.archmongers.com
Foto: French & Tye 

Se køkkener i WBL serien

Bliv klogere på WBL serien

KOM MED EN TUR HJEM
TIL VORES KUNDER

SE ALLE KUNDECASES